Ez lehetséges, elérhető álom?
15 éves lány vagyok, és amióta az eszemet tudom, utazni szeretnék. A családom eléggé bezárkózó életet él ilyen téren, nem szeretnének utazni főleg nem külföldre, félnek a terrortámadástól, illetve több ember ideköti őket. De engem csak ők tudnának visszatartani ha 18 leszek tegyük fel. Vagy 20, 22 éves. Nem vagyunk gazdagok, sem szegények, középrétegbe tartozunk. Jól tanulok, az angolt még gyakorolnom kell, és még szorgalmasabban gyakorolnom. Van egy barátnőm, akivel megbeszéltük ha egyszer összegyűjtünk annyi pénzt, akkor kimegyünk Amerikába mondjuk egy évre. Mennyire nehéz ott egy magyar embernek munkát találni? (Nem New Yorkra es a hasonló nagy városokra gondolok) illetve hogyan működnek ezek a vízumok?
Reális álom, vagy van rá esély hogy egyszer megvalósul? Mit gondoltok ezekről a terrortámadásokról? Hogy őszinte legyek, valós a családom félelme, de úgy érzem nem élhetünk ketrecbe zárva...
#10: Hát 35 éves korodig már biztosan el fogod érni! :D
22 vagyok.:)
Először is ha NewYorkban gondolkodsz akkor azt tudnod kell, hogy ott az egyik legmagasabb az albérletek ára és a megélhetés sem olcsó. Ahoz, hogy te ezt fenn tudd tartani magadnak legalább két állásban kell dolgozz, mert rendes munkát alig ha találsz és egy $6-10/h bér nem lesz elég rá. Ezután viszont felmerülhetne a kérdés benned, hogy akkor most világot látni mész vagy robotolni két munkahelyen? Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor illik legalább $10k-t vinni magaddal amit nem hiszem, hogy 15 évesen olyan egyszerűen elő tudnál teremteni 3 év alatt. Persze ha a családodnak nem okoz problémát ezt finanszírozni akkor mindenképp érdemes belevágni.
Amúgy ha mindenképp Amerikában gondolkodsz akkor én Austin környékére mennék a helyedben. Olcsó és a fizetések magasabbak mint bárhol. Még a McDrive is $15-os órabért ad. Kezdésnek mondjuk ott megszokod a változásokat, felképíted magadban a jövőt és onnan utazol tovább.
En 19 évesen voltam au-pair lányként amerikában.
Imádtam ott lenni, aztán még sok sok felé utaztam a világban, angliában is au-pairként voltam.
Imádok utazni. Most már 36 éves vagyok de még mindig az utazást imádom.
Ami reális egy csere diák program azt már 16 évesen is lehet csinálni. Az érettségi után pedig nagyon jó au-pairként külföldre menni. De ha egyetemre mész az erasmus projektek is nagyon jók.
Csak úgy hátizsákkal neki vágni azért veszélyes is és szereintem lehetetlen is18 évesen.
Amerikába nem tudsz csak úgy kimenni. Amire neked esélyed lenne az az au-pair.
Ha fősulis leszel és gyűjtesz addigra pénzt akkor kitudsz mennie egy családhoz 1 évre ügynökségen keresztül.
Én úgy voltam kint férfiként hogy nem nagyon beszéltem angolul de megismertem egy lányt az interneten aki kihívott magához egy kis időre nyaralna, majd ő jött el hozzám jó pár hónap múlva, most ott tartunk hogy házasodni szeretnénk és együtt élni kint USA-ban úgyhogy eléggé körbejártam már ezt a bevándorlás témát.
workaway.info <-- önkénteskedni tudsz külföldön úgy hogy dolgozol egy családnál pl ház körüli munkát, cserében szállást adnak és jó esetben kaját is de lehet hogy csak használhatod a konyhájukat hogy főzz magadnak. Napi 3-4-5 óra munka, a többi szabadidő és több hétre vagy pár hónapra is keresnek önkéntest. Viszont USA-ba nem mehetsz mert nem dolgozhatsz csak úgy, még akkor se ha önkéntes vagy és nem kapsz érte pénzt. Eu-n belül viszont bárhova mehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!