Egyedül el szeretnék menni az el-caminora, 15 éves vagyok, szüleim beleegyeznének, azon gondolkodtam mert ugye Spanyolország Európához tartozik, elmehetnék-e felügyelet nélkül.
2017. márc. 20. 17:44
1/8 anonim válasza:
Rovid valasz lesz: felejtsd el hogy egyedul mesz. Hogy a szuleid beleegyeznek, az maximum az almaidban van ugy, kizart dolog hogy normalis szulo elengedje a gyereket tobbezer kilometerre vadidegenekkel, egyedul.
2017. márc. 20. 18:16
2/8 anonim válasza:
menj, és sétálj a közeli erdőben.
Ott sincs más, viszont jó messze van, és drága.
Az a gazdag nyugati balfékek lehúzási helye.
2017. márc. 20. 21:28
3/8 anonim válasza:
15 évesen sem fizikálisan, sem lelkileg nem vagy még érett a Caminohoz. Várj még 10 évet legalább.
2017. márc. 21. 22:26
4/8 A kérdező kommentje:
Fizikálisan azért szerintem fel vagyok készülve, mentálisan meg hát na, azért szerintem nem vagyok átlagos 15 éves, pénz? 1 sátorral meg napi 1000 forintal el lehet élni, jogilag kérdeztem hogy lehetséges-e
2017. márc. 22. 19:42
5/8 A kérdező kommentje:
A lényeg lenne, hogy mentálisan is fejlődjek, ki kéne kapcsolni az agyam mert ebben a helyzetben amiben most vagyok lehetetlen gondolkodni, ha kimennék sétálni az erdőbe ugyan úgy ottmaradnának a gondolatok amik csak bekavarnak, minimum 10 nap elvonulás kéne ahhoz, hogy ki tudjon tisztulni a fejem, és nem ártana új embereket is megismerni. Na meg pont az a lényeg, hogy csak nyugati balfékek vannak ott, ha meg kirabolnak hát tessék, nem tartanék magammal sok készpénzt, bankkártyát nem vinnék el, és erre is elég kevés esély van, szóval igazából bajom nagyon nem lehet, most tekintsünk el attól, hogy a szüleim mit mondanának.
2017. márc. 22. 19:52
6/8 anonim válasza:
A válaszodból látszik, hogy nem vagy még elég érett ehhez. Nem tudom mennyire ismered a Caminót, de ez egy legalább 800km-es út. Eleve napi 1000 ft nem elég hozzá, a napi költségek min. 20-30 euró (a zarándokszállások plusz az étkezés). Én 27 évesen jártam meg a Caminót, 2 évig tervezgettem előtte, hogy elmegyek. Én nem lebeszélni akarlak róla, csak azt, hogy várj még vele. A Camino egy nagyon jó dolog, a spanyolok szerint kötelezővé kéne tenni 25-30 éves kor között, és én is osztom ezt. A világ sokkal jobb hely lenne. Sok mindent átértékel az ember utána.
Úgyhogy neked is csak azt mondom, hogy türelem. Sokkal többet kapsz majd te is az úttól, ha úgy indulsz neki, hogy van már egy kialakult személyiséged. Mert bárhogy is gondolod, 15 évesen még gyerek vagy, és a suliban a helyed. De előtted az élet, úgyhogy nem vagy elkésve.
2017. márc. 22. 21:27
7/8 A kérdező kommentje:
én ismertem egy embert aki 10 000 forintból körbejárta a balatont (amit én is tervezek) ami ugye 200 km, ha ez így lehetséges akkor a caminon miért ne lehetne az? A másik, hogy aki 20 évvel ezelőtt volt 15 fele annyira volt mentálisan fejlett mint most, (szerintem) rohan a világ és sajnos sok ember hamarabb felnő mint kéne, persze van egy réteg akit csak az alkohol, meg a buli érdekel 15 évesen, de én túl sokat töltöttem gondolkozással meg filozofálással, hogy ne érdekeljenek ezek a dolgok mint a camino, túl gyorsan változtam, és be szeretném érni a gondolataimat, amire szerintem tökéletes lenne a camino
2017. márc. 23. 18:12
8/8 anonim válasza:
Nem vagy gyerek, de úgy gondolkodsz, mint egy 8 éves. Fogalmad sincs róla, hogy mi az a Camino. De menjél csak, sok sikert!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!