Milyen lehet egyedül utazni külföldre egy hétre?
Én állandóan egyedül utazgatok a világban, és sokszor nemcsak egy hétre, hanem többre is. Három hét volt eddig a legtöbb.
Sosem volt semmi gond, a nehézségeket megoldottam simán, és szerintem ez így a legjobb. Nem kell alkalmazkodni senkihez, azt csinálom, amihez kedvem van, ott helyben lehet barátokat szerezni... Én imádom! Máshogy nem is utaznék.
Ha el akarok menni valahová, nem tart vissza, ha éppen nincsen senki aki eljönne velem.
Viszont összehasonlíthatatlanul szuperebb az élmény, ha van kivel megosztani.
Mi sokszor utazunk tropusi országokba is, és ott sokszor találkozunk vagy látunk egyedül utazokat.
Meglepö volt, hogy a Maldív szigeteken mennyi egyedül utazó volt a hotelünkben. Itt ismerkedtünk meg(mi család), egy egyedülálló délafrikai fiuval. De voltak német egyedülálló nök is. De Jamaikán is sokszor láttunk egyedülállókat.
Maldivon a délafrikai fiu pl azért volt egyedül, mert 2 éve nem volt fix kapcsolata, a családjából, közeli barátai nem engedhették meg ezt az utat, ö meg egy vezetö beosztásban volt egy nagy IT cégnél,és nagyon jól keresett. Mivel ez az út az egyik álma volt, és anyagilag megtehette, úgy döntött nem vár, és nekivágott egyedül. Mi megismerkedtünk vele ott és minden este velünk vacsorázott, napközben meg sokszor vagy a féjremmel vagy velem úszott ki a tengerre. Pl egyszer egy német növel találkoztunk ugyan így, neki sem volt senkije aki egy ilyen utat megengedhetett volna így egyedül vállalta be, de ott ö is más német párokkal vacsorázott, vagy pl velünk is sokat beszélgetett.
Én 2015-ig (míg férjnél voltam) párban meg családdal utazgattam.. Nagyobb tini koromban, meg huszonévesen barátokkal, barátnőkkel.
Azóta szinte csak egyedül (tavaly egyszer a legjobb barátnőmmel is utaztam); ált. Európai városokat nézek meg, az idei évre is van két repjegy. foglalásom :)
Szerintem is - ahogy már azt korábban írták - az nagyon jó dolog, hogy meg tudod osztani valakivel az élményeidet, van társaságod. Főleg, ha olyasvalakiről van szó, akivel érzelmileg is közel álltok egymáshoz. (Bár nem túl nagy elánnal - én is erre törekszem.)
Addig is egyedül élvezem a világjárást :)
Hogy ne utazz egyedül, ha az ismeretégi köröd nem ér rá, nem engedheti meg magának:
Én is utaztam párszor egyedül, nekem jó élmény volt.:)
Pihenhettem, csak magamra koncentráltam, átgondoltam a dolgaimat és teljesen feltöltődtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!