Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Atóbérlés hitelkártya nélkül...

Atóbérlés hitelkártya nélkül lehetséges?

Figyelt kérdés

Szeretnék autót bérelni Aucklandban, de az összes szolgáltató azt írja, hogy csak hitelkártyát fogad el, betéti kártyát nem. Nekem pedig csak betéti kártyám van.

De ha még csináltatnék is egy hitelkártyát (amit nagyon nem akarok), akkor az sem lenne igazán jó, mert a foglaláskor 2500-3000 NZD-t kérnek zároltatni a kártyán, a hitelkeret összege pedig nem éri el a foglaláskor szükséges összeget, a bankok szerint pedig a hitelkártyát csak a hitelkeret összegéig használhatom.

Mit lehet ilyenkor tenni?

2016. nov. 2. 12:39
 1/4 anonim ***** válasza:
nem kell hitelkártya. sima, dombornyomott bankkártya is elég. viszont a zárolt összeget nem úszod meg, saját magukat is bebíztosítják ezzel.
2016. nov. 2. 12:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Az összeg zárolása nem gond, hiszen ha visszaadom az autót azt feloldják. A gond az, hogy minden szolgáltató azt írja a feltételeknél, hogy nem fogad el betéti kártyát, csak hitelkártyát:

ELFOGADOTT KÁRTYATÍPUS: American Express, MasterCard (nem betéti kártya), Visa (nem betéti)

Azt meg nagyon nem szeretném, hogy drága pénzért kiutazok, és ott nem fogok tudni autót bérelni és az egész nyaralásnak, foglalt szállásoknak lőttek.

Eddig elvből nem is akartam hitelkártyát, most sem akarnék, sőt felháborítónak tartom, hogy csak azt hajlandók kiszolgálni, aki hajlandó felelőtlenül élni.

2016. nov. 2. 14:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Eddig ahàny helyen voltam, bàr Ùj-Zéland nincs köztük, de mindenhol elèg volt a sima dombornyomott Visa kártyàm. Vannak cègek melyek nem fogadjàk el, de nemzetközi láncok igen. Vannak országok, melyek tiltòlistan vannak bankkàrtya ügyben, pl. Kìna, de Magyarorszàg nincs köztük.
2016. nov. 2. 15:07
 4/4 anonim ***** válasza:
89%

"sőt felháborítónak tartom, hogy csak azt hajlandók kiszolgálni, aki hajlandó felelőtlenül élni" ez eleg tudatlan kijelentes...

a hitelkartya NEM az ordogtol van, es csak az el vele felelotlenul, aki massal is felelotlenul banik

abszolut semmi rossz NINCS abban, ha bemesz a bankodhoz es az utazas miatt kersz egy hitelkartyat

elarulok egy ket dolgot, mert latom fogalmad sincs hogyan mukodik:

elutazol a vilag vegere, es neadjisten kirabolnak es a gonoszok a beteti kartyadrol azonnal leveszik az osszes penzed

hivod a bankod, tiltod a kartyat, penzed csak annyi amit magaddal vittel KP-t, es az utazas utan otthon rohangalhatsz a penzed utan, mert a bank nem fogja azonnal visszaadni a lovet, es ha kozben a villanymuvek meg a gaz vonna le a beteti szamladrol a penzt, nem fogja tudni mert az osszes vagyonod elloptak....

ezzel szemben a hitelkartyan NEM a sajat penzed van, hanem a bank penze,

ha ellopjak a hitelkartyadat, felhivod a bankot, letiltjak a kartyat, neked kuldenek egy ujat - ha van NZ olyan bank akkor azon keresztul tudod intezni, ha nincs akkor majd FedEx-el kikuldik a kartyat az altalad megadott cimre - es koltheted tovabb a bank penzet az utazas alatt

amikor hitelkartyaval berelsz autot, akkor SOSEM zaroljak azt a hatalmas osszeget, csak mondjak, de effektiv nincs 2-3ezer dollar zarolva

pont azert nincs mert az hitelkartya, azon nem kell zarolniuk a penzt

a beteti kartyadon viszont zaroljak, es addig ahhoz az osszeghez nem fersz hozza

Mit lehet ilyenkor tenni? - hat peldaul hallgathatsz rank, mert talan tapasztaltabbak vagyunk, en magam peldaul mar vagy 30x bereltem autot es csak a kezdetek kezdeten hasznaltam beteti kartyat, akkor kb. 3-500 dollarokat zaroltak rajta (kocsitipustol fuggoen), aztan ahogy lett hitelkartya utana mar csak azt hasznaltam, es netbankon keresztul lathatom, hogy soha nincs tobbezer dollar zarolva amig a kocsi nalam van

kikerhetsz a bankodnal egy hitelkartyat, lehetoleg olyat, ha van, amivel valami kedvezmeny is jar, peldaul elso egy evben nincs eves dija a kartyanak, vagy gyujthetsz vele valami pontokat, amit aztan kesobb bevalthatsz csokira... nem elek Magyarorszagon, nem tudom milyen a kinalat, de tutti van 1-2 normalis hitelkartya tipus

egyebkent kerhetsz Amexet is; tudtad hogy az nem hitelkartya? (vagyis van az Amexnek hitelje is, de a sima hagyomanyos arany AmericanExpress kartya az "charge" kartya.)

Tudod, a hitelkartyat ho vegen vagy kifizeted vagy nem, ha nem fizeted ki a teljes osszeget, akkor a maradek osszegre kamatot szamolnak, de az Amexnel mindent vissza kell fizetni hovegen. guglizz ra credit vs charge card

Jo utazast!

2016. nov. 2. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!