Aki volt már valahol külföldön hosszabb ideig az írna pár érdekesebb dolgot az országról?
Olyan dolgokat amit furcsának találtál ott, vagy meglepődtél, az ottani emberekről valamit, vagy... na értitek:D
Pl. Finnországban meglepődtem hogy mindenfelé különc stílusú alakok voltak az utcákon (goth, punk, stb), meg olyan "b*zis" fiúk, és ez ott senkit nem zavart, nem szóltak be nekik mint nálunk itthon, nyugisan elvoltak az emberek egymással.
Vagy fura volt hogy a metrón, hajón, villamoson sose ellenőrizték a jegyeket, így sose vettem a 2 hónap alatt:)
Volt még ilyesmi de írjatok ti is!
Akkor ezek szerint az nem volt furcsa, hogy ott az emberek becsületesek és talán te is lehetnél az. :(
Mert ezért működik az az ország jobban...
Nekem Angliában az a furcsa, hogy az emberek össze vissza öltözködnek. Értem ez alatt, hogy akár hideg van, akár meleg ugyanúgy lehet látni bundás csizmában és flipflopban is csajokat egy időben. A gyerekekre sem figyelnek annyira, hogy hogy vannak felöltözve, simán adnak kiscsajra szandált, miközben épp mínuszok vannak és havazik, miközben az anya meg jól fel van öltözve és csizmában van.
a franciák bal oldalról adnak puszit :DD
és náluk a "french kiss" mint francia csók nem egészen azt jelenti mint nálunk:) ők azt a sima nyelvesre mondják. és a metróra sokszor feljönnek emberek zenélgetni vagy énekelni, utána meg persze tartják a poharukat pénzér:))
6 hétig voltam kint Svédországban, így tudok mesélni.
A svédek nagyon lazák, bár először kissé távolságtartóak voltak, köszönhető ez az északi természetüknek.
Utána viszont jól összebarátkoztunk és máig jóban vagyunk. :)
Mindenki jól beszélni az angol nyelvet, valóban. Náluk ez természetes dolog.
Minden kis ablakban lámpácskák világítanak és szinte minden ház kertjében helyet foglal a nemzeti lobogójuk. :)
A svéd oktatási rendszer laza - mondhatni -, nincsenek szabályok. Pl. a diákok alsógatyája simán kilóg, képesek elmenni egyszál melegítőben iskolába, rágózhatnak, telefonálhatnak az órán, a tanár nem szól rájuk. Egy tanítási óra többnyire 1- másfél óra, nincs csengő.
Az tetszett a legjobban, hogy nincsenek szabályok, nem néznek ki és nem néznek le a kinézeted miatt. Rengeteg nemzetiség tanul egy adott iskolában és megférnek együtt. A sulikat leginkább plázákhoz tudnám hasonlítani.
Iszonyat gazdagság van ott. Ja és minden egyes svéd középiskola 27.000 Ft-nak megfelelő koronát azt a diákoknak ruhákra, könyvekre stb. minden hónapban(!!!), cserébe be kell járniuk és végig kell ülniük az órákat.
Nagyon drága kint minden (kaja, ruha).
Kb. ezeket tapasztaltam, - összességében véve - nagyon jó nép a svéd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!