Amerikába szeretnék utazni, melyik városba?
Szerintetek melyik túraképes városba lenne érdemes utazni?
Felmerült már New York, Miami, Washington...
Nektek mi a véleményetek?
(Hawaiit kösz ne :D )
Választ előre is köszönöm :)
Szia,
Először azon kellene dolgoznod, hogy beengedjenek téged.
Hát ez azért attól is függ szerintem, hogy mennyi időre tervezel menni.
Ezek jók, amiket leírtál, de rengeteg látnivaló van.
Ha a nyugati part is játszik, akkor Los Angelest, Las Vegast, San Franciscot mondanám még. Keleti parton talán még Philadelphia lehet érdekes.
Nem akartam bunkóságból kiírni hogy csak a városról és a látnivalókról kérek tanácsot, nem a bejutásról.
A többieknek is köszönöm szépen a segítséget :)
New York-ot mindenkeppen erdemes megnezni szerintem ha az ember varosi elmenyekre (muzeum, szinhaz) vagyik. San Francisco szinten jo hely ilyen szempontbol. Los Angeles mar inkabb egy nagy falu, persze bizonyos attrakciok (Venice beach, Malibu, Hollywood, Studio theme parkok, Sunset Bld) teszik vonzova. San Diego pl nekem jobban tetszett, a belvarosa nagyon kellemes hely, es egy villamossal at lehet menni Tijuanaba (Mexiko).
De ahogy elottem irtak, Amerikaban rengeteg termeszeti gyonyoruseg van! Nemzeti parkok, foleg Californiaban, Grand Canyon, stb. Ezeket szerintem mindenkeppen erdemes meglatogatni...
Ami meg egy jo ut lehet (kb 10-15 nap kell ra ugyan, hogy mindent elvezhess)
-2-3 nap San Francisco : varosnezes
-2 ejszaka valamelyik "kozeli" nemzeti parkban -2-3 oras tavolsag kb kocsival, mi Merced-ben aludtunk pl.
-berelt kocsival 4-5 nap alatt a Pacific Ocean Highway-en le Los Angelesig (utkozben szallasokkal)
- Los Angelesben mi 5 napot voltunk, Venice beach-en, de ez boven eleg, meg sok is. Strandolni mondjuk jo. Persze a latnivalokkal : Hollywood, Sunset Bld, Rodeo Drive, stb.
- San Diego : szerintem mi tul keves idot hagytunk ra, tobbet erdemes. Sea World-ot is erdemes meglatogatni ha szeretitek az ilyenfajta theme parkokat.
Persze mas reszeken is vannak nagyon szep helyek. Eszakon pl a Nagy tavak kornyeke (Wisconsin eszaki resze) is szuper hely annak aki szereti a termeszetet.
En mondjuk azt javaslom, probaljatok 1 honapot raszanni, kulonben egy nagy rohanas lesz es ugy erzitek nem lattatok semmit.
Ha csak ket hetetek van, akkor szerintem egy allamot nezzetek ki attol fuggoen hogy mit csinalnatok, es azt nezzetek meg kenyelmes tempoban. Igy pihenesre is jut ido, es amit lattok legalabb megmarad...
Kb. mennyibe kerülhet egy ilyen körút
(Tudom, hoteltől is függ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!