Mi történik az Amerikába belépőkkel a vámon? Aki utazott már, tapasztalat? Többi lent.
Én egyszer voltam. Annyit kérdeztek, hogy először jövök-e az USA-ba, és mi az utazásom célja.
Kb ennyi volt a párbeszéd:
- Is this your first time in the United States?
- Yes, my first time.
- Who are you visiting?
- My brother.
- What's your brother doing here?
- He's a US citizen.
- Oh, okay.
Aztután utasított, hogy álljak be a fényképező elé, tegyem az ujjaimat a scannerre, és kész is voltam.
Nem kellett hozzá komoly angol tudás.
Amúgy rosszul használod a vám szót. A vám az egy adókötelezettség bizonyos értékű árukra, amiket átviszel a határon.
Gondolom, hogy te sima határellenőrzésre gondolsz.
Alap angol elég. Amikor mi voltunk, megkérdezték hogy mi az utazás célja, turisták vagyunk-e, meddig maradunk, van-e visszafelé jegyünk, majd ujjlenyomatot vettek (fényképben nem vagyok biztos, de lehet).
A vámra is kell egy nyilatkozatot tölteni már a gépen, hogy milyen cuccok vannak nálad, oda beírod, hogy pl gifts 20$ értékben, és akkor békén hagynak a későbbiekben. Gondolom vámolandót úgysem viszel.
"15 éves lány vagyok és nyáron utaznék ki,egyedül."
Valakihez mennél vagy csak úgy egymagad?
Ha egymagad, akkor először is kell hozzá MINDKÉT szülőtől egy szülői engedély, angol nyelven, nem árt, ha meg tudod nevezni a lefoglalt szálláshelyet, ahová mész vagy a meghívólevelet bemutatni + érvényes vissza repjeggyel kell rendelkezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!