Horvátországba utazunk hétfőn reggel 3 kicsi gyermekünkkel, egy ismerősőm azt mondja személyi igazolvány nélkül nem engednek át. Szerintetek?
Igen, személyi igazolvány vagy útlevél mindenkinek kell, a gyerekeknek is.
Részletek a Külügyminisztérium konzuli osztályának honlapján:
"Magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő érvényes magyar személyazonosító igazolvány birtokában – ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes kártya formátumú igazolványt is – utazhatnak Horvátországba. A személyazonosító igazolvánnyal történő beutazás Horvátország területére nincs korhatárhoz kötve."
Nem adnak ideiglenes igazolványt csak egy papírt hogy folyamatban van az ügy.
De azt nem fogják elfogadni
Extrém esetben egy rendöri igazoltatáskor simán bevihetnek titeket hogy ellenörizzék hogy most elfelejtettétek a gyerekeknek az iratokat vagy gyerek kereskedők vagytok
Efgyébként lehet hogy már a határon sem engednek majd át.
Rá lehet bacni
Előre kell tájékozódni!
"Nincs is már határ"
De. még van, ugyanis Horvátország nem tagja még a Schengeni övezetnek. De ha az lenne, akkor sem utazhat senki személyi vagy útlevél nélkül, mert bárhol, akár országon belül is lehet ún. mélységi ellenőrzés. Nem is tudom amúgy, hogy tényleg léteznek ilyen felelőtlenek vagy tényleg ilyen tudatlanok az emberek.
"Nem adnak ideiglenes igazolványt csak egy papírt hogy folyamatban van az ügy"
Én is hallotam már olyat, hogy talán nem adnak olyannak, aminek még nem volt személyije, de hivatos oldalon mem találtam erre vonatkozóan semmit, úgyhogy szerintem fognak adni. Az biztos, hogy érdemes megpróbálni.
Természtesen a kártya formájú ideiglenes személyire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!