Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Horvátországba utazunk hétfőn...

Horvátországba utazunk hétfőn reggel 3 kicsi gyermekünkkel, egy ismerősőm azt mondja személyi igazolvány nélkül nem engednek át. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Nincs is már határ,vagy egy egyszerű ellenörzés során visszaküldhetnek? 70000 ft-ot fizettünk ki az apartmanért..
2016. júl. 16. 18:07
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Az lemaradt hogy a gyermekeinknek nincs igazolvány,tényleg szükséges?
2016. júl. 16. 18:08
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, személyi igazolvány vagy útlevél mindenkinek kell, a gyerekeknek is.

Részletek a Külügyminisztérium konzuli osztályának honlapján:

[link]

"Magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő érvényes magyar személyazonosító igazolvány birtokában – ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes kártya formátumú igazolványt is – utazhatnak Horvátországba. A személyazonosító igazolvánnyal történő beutazás Horvátország területére nincs korhatárhoz kötve."

2016. júl. 16. 18:23
 3/24 A kérdező kommentje:
Sajnos hétfőn indulnunk kell nem fogjuk tudni elrendezni,gyermekeim lakcím,taj illetve adókártyája nem elég? Köszönöm.
2016. júl. 16. 18:26
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem elég, útlevél vagy személyi kell, ahogy írták. Jókor jut eszetekbe! Hétfőn reggel nyitásra irány az okmányiroda, és adnak ideiglenest.
2016. júl. 16. 18:37
 5/24 anonim ***** válasza:
90%
Minden szombaton van egy ilyen kérdés, nem tudom, hogy valaki unatkozik vagy tényleg ennyire felelőtlenek az emberek. Miért nem lehet ezt két héttel indulás előtt kérdezni? Egyébként pedig kell személyi vagy útlevél mindenkinek.
2016. júl. 16. 18:54
 6/24 anonim válasza:
44%

Nem adnak ideiglenes igazolványt csak egy papírt hogy folyamatban van az ügy.

De azt nem fogják elfogadni

Extrém esetben egy rendöri igazoltatáskor simán bevihetnek titeket hogy ellenörizzék hogy most elfelejtettétek a gyerekeknek az iratokat vagy gyerek kereskedők vagytok

Efgyébként lehet hogy már a határon sem engednek majd át.

Rá lehet bacni

Előre kell tájékozódni!

2016. júl. 16. 18:55
 7/24 anonim ***** válasza:
77%

"Nincs is már határ"

De. még van, ugyanis Horvátország nem tagja még a Schengeni övezetnek. De ha az lenne, akkor sem utazhat senki személyi vagy útlevél nélkül, mert bárhol, akár országon belül is lehet ún. mélységi ellenőrzés. Nem is tudom amúgy, hogy tényleg léteznek ilyen felelőtlenek vagy tényleg ilyen tudatlanok az emberek.

2016. júl. 16. 19:04
 8/24 anonim ***** válasza:
65%
Lesz egy nyaralásotok gyerekek nélkül :-)
2016. júl. 16. 19:25
 9/24 anonim ***** válasza:
58%

"Nem adnak ideiglenes igazolványt csak egy papírt hogy folyamatban van az ügy"

Én is hallotam már olyat, hogy talán nem adnak olyannak, aminek még nem volt személyije, de hivatos oldalon mem találtam erre vonatkozóan semmit, úgyhogy szerintem fognak adni. Az biztos, hogy érdemes megpróbálni.

Természtesen a kártya formájú ideiglenes személyire gondolok.

2016. júl. 16. 20:19
 10/24 A kérdező kommentje:
Mi az hogy felelőtlen és tudatlan? Élvezettel aláztok meg itt mindenkit? Ez az oldal nem erről szól,elhiszem higy unatkoztok és otthon üléssel töltitek a nyarat az életet.. Ettől függetlenül le lehet írni normális módon hogy nem tudok e nélkül ki menni velük. Mi értelme a bunkózásnak? Miért kell folyton belekötni az emberekbe,ezt mind azért teszitek mert mások megalázása megbántása élvezetet nyújt nektek.! Hát egészségetekre,osszátok ki a jó édes anyukátokat. Szebb napot nektek!!
2016. júl. 16. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!