Azokon a területeken, ahol gyakoriak a cápatámadások (pl: Ausztrália, Dél-Afrika) hogy mernek belemenni az emberek a vízbe?
Világviszonylatban évente 4-5 embert ölnek meg cápák. A sokszázmillió strandolóból ez semmi, csak nagy nyilvánosságot kapnak az esetek. Ennél többen esnek le a lóról és törik ki a nyakukat.
Én búvár vagyok, szoktam cápákkal merülni. Csak akkor támadnak, ha sarokba szorítják őket. Nekünk külön tanították a cápákkal való viselkedést.
Szazalekban nalunk van a legtobb capatamadas. En megis furdik majd minden hetvegen. Hogy miert? Mert :
- egyreszt tudom hol mehetek vizbe es hol nem, tokmindegy hogy milyen a vizmelyseg. Lagunaban, ellenorzott es kijelolt partszakaszon vagy ahol halo van. Nyilt vizben pedig ott ahol delfin vagy balna van. Oda nem megy a capa.
- nem furdok alkonyatkor, napkeltekor vagy ha viharos ido miatt zavaros a viz.
- nem pisilek a vizbe (az odavonzza oket)
-es nem furdok halrezervatum kozeleben vagy kikoto kozeleben ahol a halaszok kidobjak a mereten aluli, vagy nem eladhato "csalihalakat".
Persze ettol meg elofordulhat capatamadas de ez elegge ritka ha az ember betartja a fenti szabalyokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!