Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz?

Szerintetek gáz?

Figyelt kérdés
Szerintetek gáz az hogy még nem voltam külföldön? 13 éves lány vagyok és még nem volt alkalmam elutazni külföldre. úgy volt hogy idén nyáron tudunk menni de közbe jött valami. Egyik osztály társam nem rosszból .... vagy igazából nem tom állandón kérdezgeti hogy mikor megyek már ki külföldre meg ilyenek. Tényleg ennyire gáz lenne?

2015. aug. 14. 15:28
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Nem gáz, sajnos ilyenek a keresetek a mai Magyarországon. A szüleidet se kell szégyellned, egy magyar átlagembernek 2015-ben ez a sorsa. Örülj, hogy van tető a fejed felett, kaja a hasadba és internet a gépeden.

Az osztálytársadéknak valószínűleg jobban megy a szekér, vagy ugyanúgy megy, mint nektek, csak míg ti arra költitek a pénz, hogy normális otthoni körülmények legyenek, addig ők elutazgatják, aztán jön a nyomorgás. Az se épp egy dícsérendő életstílus...

2015. aug. 14. 15:32
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi!
2015. aug. 14. 15:37
 3/7 anonim ***** válasza:
13 évesen nem gáz. 31 évesen az lesz.
2015. aug. 14. 16:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

3-as, miért is? 30 évesen láttam először tengert, 40 valahány évesen ültem először repülőn. Nem érzem magam "gáz"-nak :-), ettől még rendes ember vagyok...

Kérdezőnek: 10 évesen voltam először Balatonon. vannak olyan gyerekek, akik 13 évesen még a Balatonnál sem voltak, nem ám, hogy külföldön...

Más...A gimi után 15 évig szerettem volna kijutni Spanyolországba (beszélek spanyolul), de akárhogy spóroltam, nem sikerült... majd amikor először kijutottam (31 évesen :-) ), onnantól fogva kb. 8 éven keresztül minden évben :-) Kinek mit dob a gép...

Egy ötlet: nem tudom, hol laktok, de menjetek át 1 napra a szüleiddel Szlovákiába, Ausztriába, Romániába? Szlovéniába? Horvátországba (amelyik a legközelebb esik hozzátok) és akkor már elmondhatod az osztálytáradnak, hogy voltál külföldön. Pl. Budapesttől Párkány (Esztergommal szemben ) nincs messze, viszonylag nem drága és szuper a strandja (na jó, a belépő húzós :-( )

2015. aug. 14. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Én 13 éves koromban voltam Erdélyben, de ennyi. 7 évesen voltam először fürdőben. Szerintem ez nem gáz, ebből a magyar fizetésből nem mindenki engedheti meg magának.
2015. aug. 14. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Az nem gáz ha valakinek nincs pénze. Az gáz, ha valakinek nincs igénye..
2015. aug. 14. 19:16
 7/7 anonim ***** válasza:

szerintem az osztálytársad igenis "rosszból" kérdezgeti.

fel akar vágni a saját utazgatásaival.

ha igazi barát lenne, és tudná, hogy anyagilag nem vagytok a legjobb helyzetben, akkor nem akarna folyton kellemetlen helyzetbe hozni, sőt neki is kellemetlen lenne felhoznia témát.

az ilyen ember (gyerek) csak rajol azzal, hogy igen, ő megteheti, ő különb másoktól. ezekből lesznek a beképzelt, flegma, sznob felnőttek, akik lenézik az átlagembert.

én 20 éves elmúltam, amikor a saját keresetemből elmentünk 1-2 napos szervezett utakra a szomszédos országokba, mert előtte a családomnak sosem volt erre pénze. ilyen utak ma is vannak, szerveznek egy csomót, pl. 1 napos strandolás Olaszországban kb. 12 ezer ft, ugyanez Horvátországban is ugyanennyi.

sörfesztivál Münchenbe 9900 ft.

Velence 13 ezer körül.

Bécsi karácsonyi vásár Pestről már 4 ezer ft-tól.

Kassa 5-6 ezer.

Merre laksz?

Kelet-Magyarországról pl. Nagyváradi buszjegy 2000 ft alatt van.

2015. aug. 15. 15:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!