Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Tudok új útlevelet csináltatni...

Tudok új útlevelet csináltatni, ha a jelenlegi még 10 hónapig érvényes? A barátnőmet tavaly elhajtották, mondván csak akkor lehet újat kérni ha 6 hónapnál kevesebb érvényesség van rajta. Sehol nem találom a jogszabályokban mi alapján mondták ezt?

Figyelt kérdés
Nem értem mi a logika ebben? Ha újat kérek a régit úgyis érvénytelenítik vagy elveszik, akkor mit érdekli őket mennyi idő van még rajta? Kettős állampolgárok vagyunk és az amerikai útlevelünket használjuk elsősorban, a magyar csak tartalékba van. Itthon akartuk megújítani, amikor pont itthon voltunk. Kint a követség messze van.

febr. 7. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Megrongâlod direkt és akkor köteles újat csinálni.
febr. 7. 21:43
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Naponta csinatltathatsz új útlevelet.
febr. 7. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Akkor csináltatsz új útlevelet, amikor csak akarsz, függetlenül a korábbitól.
febr. 7. 23:01
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha betelt, akkor is lehet bármikor újat.
febr. 7. 23:41
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
Anno engem is elhajtottak. Másnap visszamentem, és azt mondtam, hogy elhagytam.
febr. 8. 00:15
 6/8 anonim ***** válasza:
40%
Ha biztosra akarsz menni, belecsomagolsz egy kis virslit/nasit és kettesben hagyod a kutyával.😄
febr. 8. 10:43
 7/8 anonim ***** válasza:
82%
Ez a hat hónap már csak azért is problémás, mert vannak országok, ahova abeutazáshoz minimum hat hónapig még érvényes útevél kell. Tehát ha ilye helyre akarsz menni, akkor mégis hogyan, ha előtte meg nem csináltathatnád meg?
febr. 8. 11:38
 8/8 anonim ***** válasza:
60%
Lehet nyilván csak a régit vidd be.
febr. 8. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!