Rendszeresen hosszabbítom az EU kártyámat, mert minden évben megyünk külföldre. 5 évre adják. Most elővettem, mert aktuálisnak gondoltam és meglepődve láttam, hogy az érvényessége 23/05/2034. Elírás lehet, hiszen érvényes tb kell hozzá?
Figyelt kérdés
Mit csináljak?szept. 12. 19:01
2/8 anonim válasza:
Régebben három évre adták, de ezt nemrég tízre növelték. Hosszabbítani egyébként nem lehet, újat adnak, ha a régi lejárt. A dátum alapján úgy látom, hogy az idén május 24-én kaptál újat, vagyis közel 10 évig most nem lesz rá gondod.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nem gondoltam, hogy 10 évre adják má, hiszen feltétele az itthoni, rendezett TB jogviszony. A férjem 2024.09.14-ig kapta. Ugyanazon évben igényeltük.
szept. 13. 05:42
4/8 A kérdező kommentje:
Vagy rosszul emlékszem az övére és idén májusban igényeltem. Valószínűleg így volt.
szept. 13. 05:42
5/8 A kérdező kommentje:
A NEAK honlapja 36 hónapot ír, de az 2015ös tájékoztató.
szept. 13. 05:44
6/8 anonim válasza:
3
Töki ez nem úgy megy hogy ha van kártya egyből ellátnak. Ugyanúgy csekkolják a rajta szereplő adatok alapján hogy van-e aktív biztosításod. Ha mondjuk külföldre költözöl és lemondod a tb-t egyből küldik a felszólítást hogy le kell adnod különben büntetést von maga után. De ha meg is tartod akkor sem látnak el vele.
7/8 A kérdező kommentje:
6os Igen, közben kiderült számomra is, hogy már 10 évre adják, de kötelező a TAJ szám érvényesség ellenőrzés az ellátás előtt. Köszönöm még egyszer, megnyugodtam.
szept. 13. 08:45
8/8 anonim válasza:
Igen 10 évre adják. Én idén (2024-ben) kértem EU (TAJ) kártyát és nekem is tíz évre adták ki. Maga az EU (Taj) kártya az ami 10 évig érvényes. Mint igazolvány ami 10 évre adják. De mögötte ugyan úgy zöld lámpásnak kell lenned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!