Azokhoz, akik rendszeresen imádkoznak, és vallásosak: Ha elkezdtem imádkozni egy kilencedet, de az egyik nap fáradt voltam, és elaludtam, de aztán másnap hajnalban "bepótoltam", akkor a kilenced úgy is érvényes lesz?
Kedves Kérdező! Nem akarom itt az észt osztani, de amit szerintem rosszul csinálsz az az, hogy "melóként" tekintesz az Istennel kapcsolatra. Ez így nem más, mint teljesítménykényszer, amivel csak a saját életed nehezíted, és ami nem annyira vallási, hanem inkább vállalati kategória.
Itt egy tanítómese a helyes imádkozásról:
A püspök hajója kiköt a tenger egyik elhagyott szigetén, hogy vizet vegyen fel. A püspök sétára indul a sziget belsejébe. Egyszer csak üvöltést hall:
- Legyen átkozott az Isten, legyen átkozott az Isten!
Odasiet, hát egy öregember térdel, és az ég felé emelve arcát ordítja az átkot.
- Hát te mit művelsz? - kérdi a püspök elszörnyedve.
- Imádkozom. Egész nap csak imádkozom
- Te szerencsétlen! Nem így kell imádkozni!
- Hanem hogyan?
- Azt kell mondanod: legyen áldott az Isten! Amit te mondasz, az a kárhozatba visz.
Az öreg a lábához borult.
- Téged az Isten küldött, hogy megvilágosítsál.
Elindult a hajó, a fedélzetén a püspökkel. Egyszer csak rikoltást hall a messzeségbe tűnő szigetről. Odanéz, hát a vén remete szalad a vízen, és kiáltozik:
- Várj meg püspök, várj meg! Elfelejtettem, hogy mit kell mondani!
- Menj vissza nyugodtan - mondja megrendülten a főpap - és mondd azt, amit eddig. Bár én tudnék így imádkozni.
Nem tartom magam jó embernek,sok hibám volt és van.
Nem járok templomba,de sokszor a szívemben kérem Istent,hogy segítsen.
És segít,sok szépet ad, szó szerint megadja a mindennapi kenyerem, ad jókedvet, ad egészséget és ad a mindennapokban sok szépet,amit láthatok.Pillangókat,madarakat,szép tájakat,épuleteket...
Egy dolgot nem ad, de biztosan nem érdemlem meg....Nincs párom,társam,akivel egyutt örulhetnék ezeknek a mindennap csodáknak.
Volt már párom,több is,de mindig pórul jártam.Pedig csak szeretni akartam volna...Lehet, rosszul szerettem..
Itt állok három héttel a szulinapom előtt.....Olyan jó lenne,ha elég tolna az élet valakit,akivel megörulnénk egymásnak és közösen élveznénk az életet tovább...
Nem tudom,mi a kilenced, nem ismerem nagyon a Bibliát, de azt tudom,hogy szeretetre szukség van, mint az éltető napra,vízre,levegőre...
Hálás vagyok az eddigi életemért, pedig sokat veszítettem már,embertelen sokat.
Mégis bízom, bízom Isten szeretetében és abban,hogy látva a több éves magányom, torta helyett egy szívet ad nekem a szulinapomra :)
Áldás érte !
szerintem érvényes
5
ezt már vagy 100x olvastam, szó szerint
nem betanult rigmust vagy versikét mond, hanem imádkozik
a kilenced nem betanult ima
"Általánosan kötelező formája nincs, ...szándékát, módját (imádság, böjt, vezeklési gyakorlat) mindenki szabadon határozhatja meg."
Olyan mint a gyógyszer reggel is hat.
Amúgy a tanuság az hogy inkább reggel imádkozz.
Este inkább adj hálát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!