Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hova érdemes kiköltözni?

Hova érdemes kiköltözni?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és komolyan gondolnám, hogy kiköltözöm valahova. Angol és német felsőfokú nyelvvizsgám van, de könnyen tanulok nyelveket.

Az lenne tehát a kérdésem, hogy melyik országba lenne jó kiköltözni? Mivel érettségi után szeretnék menni (tehát diploma nélkül) elég lenne valami pincér munka is, vagy bármi, ami jól fizet, jobban mint Magyarországon. És melyik országban könnyű a megélhetés?

Imádom a hatalmas, füves pusztákat, ezért gondoltam Izlandra, Új-Zélandra, vagy Ausztriára.

Akinek van bármi tapasztalata kérem írjon!

2015. aug. 7. 19:28
1 2 3
 21/26 anonim válasza:
0%

Ja igen koszovoba 71 ezerért ugyan olyan árak vannak csak az lakhatas olcsobb max. egy 10-sel... Es tömérdek ilyen oszag van Európába is nem csak egy.. (Moldva, Macedónia, Romania, Lettország, Litvánia, Szebia, Bosznia stb...)

Jee mennyi szegényebb van meg ahol valoban lenne ok a panaszra meg az orszag partoli 0%-os leertekelesere...

2015. aug. 12. 19:09
 22/26 anonim ***** válasza:

"Aram, viz, gaz, uzemanyag, ezt hivjak energianak."

Áram, víz, gáz - ezt hívják rezsinek, ami a lakhatási költségekben benne van.

Üzemanyag - ezt teszik az autóba, hogy működjön, tehát a közlekedési költségek része.

Pontosan ezekről beszéltem abban a hozzászólásban, amire reagáltál, még ki is másoltad azt a részt, de ne zavarjon :D

A felsorolt szolgáltatások közül az iskola és az egészségügy ingyenes (UK-ben legalábbis), és jobban bánnak az emberrel, mint Magyarországon. Gyógyszerek változók, van, ami kicsit drágább, de olyat is láttam már, ami konkrétan egy az egyben ugyanaz itt és otthon, és itt feleannyiba kerül.

A többi meg a fizetéssel arányosan nézve egyáltalán nem drága. Magyarországon a fizud hány %-át költöd pl. biztosításra vagy szerelőre? Mert állítom, hogy itt kint sokkal kisebb hányadát, még ha szám szerint drágább is. Mondjuk ez a lakhatásra is igaz, otthon a fizum kb. fele elment az albérletre, itt kb. a harmada.

Fodrászhoz, edzőterembe nem kötelező járni, szerintem az emberek nagy része nem is jár. Én se járok, ezért ezekről nem tudok nyilatkozni. Ahová én járok, az múzeum (90%-uk ingyenes, a többi se drága), kirándulni, parkba (közterületek sokkal igényesebbek, mint Magyarországon, és itt tud az ember nyugodtan pihenni, mert nincsenek kéregetők). Mozi, színház, koncert valamivel drágább az otthoninál, főleg ha kaját/italt is veszel mellé, erre ki is tértem korábban.

Összességében én inkább az arányokat nézem, mint a konkrét összegeket, és itt sokkal jobban kijövök a pénzemből, mint otthon. Nem igazán érdekel, ha pl. otthon csak 1000Ft az a körömlakk, amit itt kint 4 euróért veszek meg, mert hónap végén a megmaradt pénzemből itt tudnék venni mondjuk 130db olyan körömlakkot, míg otthon csak 1-2 darabot tudtam volna.

2015. aug. 13. 14:06
 23/26 anonim ***** válasza:
Az aranyok atlagosan mindenkeppen jobbak, de erdemes kikoltozes elott alaposan szamolni, mert erhetik az embert csunya meglepetesek.
2015. aug. 13. 14:08
 24/26 anonim ***** válasza:
Szia! Én Ausztriába születtem. Az jó, hogy van angol és német felsőfokúd bár kétlem, hogy tudnál németül... Mindenesetre jobb mintha nem lenne. Igazából ha ide akarsz jönni akkor, nem is kell egyetemre menned mert az alja munkát csinálják itt a magyarok, ukránok, stb... Ha ügyes vagy, akkor menny osztrák egyetemre, itt ingyenes, és lehet gyakorlaton még egy cég egyetem után fel is fog oda venni. :) A megélhetés olcsó, nem annyival drágább itt mint MO-n. Jó fizetés van, mindenki új kocsival szaladgál ide oda. Albérletekről nem beszélek, mert az kereslet kínálat alapján megy itt. Egyszóval osztrákok eltartják magukat a keleti népekkel, egy két kivétel van, persze dolgozni kell és itt is kell lakni. :) Egyébként Ausztriába nincsenek puszták, hanem hegyek, és friss levegő...
2015. szept. 2. 15:20
 25/26 anonim ***** válasza:
Mindenki leragadt Ausztriánál, Németországnál és Anliánál... Tényleg, ki tud egy olyan országot, ahol nyugisan lehet élni meleg éghajlaton és nem toloncolnak vissza. Nem a pénz az elsődleges, hanem az, hogy meg lehessen élni, akár fánk árusként is a strandon. :-)
2015. szept. 7. 09:55
 26/26 anonim ***** válasza:

Kérdező: Felsoroltak közül egyedül Ausztria. Új-Zélandra baromi drága + baromi nehéz kiköltözni (pár millióba belekerülne mire elindulsz, mert én is kiszemeltem anno), Izland csak szép, semmi több (nem hiába nem nagyon vándorolnak oda). Így marad Ausztria. Viszont! Szakma nélkül el ne indulj. Szépen hangzik, hogy többet keresel kint, de viszont ott nem ugyanazok az árak. Inkább tanulj ki itt egy szakmát, szerezz benne valamennyi tapasztalatot aztán menj ki.

25: Azért, mert a legtöbb ember németül + angolul tud. Pedig van még egy két ország. Kapásból kettőt tudok hirtelen: Franciaország, Olaszország. Annyi, hogy utóbbinál körülményesebb a munkakeresés minél délebbre mész + ismerni kell a nyelvet.

2015. szept. 25. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!