Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Te körbejárnád lakóautóval az...

Te körbejárnád lakóautóval az országot?

Figyelt kérdés

Megéri lakóautót venni nyaraló helyett?

Ugyebár akkor nemcsak egy helyre mész,szabad vagy,mint a madár,nem kell a szállásért fizetned.

De mik a hátrányai? Például alhatsz parkolóban,a város közepén? Gyakran feltörik,azaz ránk törhetnek? A szűk hely nem probléma,én még élvezem is.

2015. júl. 30. 14:38
 1/6 anonim válasza:
100%

Én simán körbejárnám az országot!

Én azt tervezem hogy nyugdíjas éveim előtt veszek egy ilyen lakókocsit és ott fogok lakni,mert úgyis arra a nyugdíj a mostani fele lesz kb

2015. júl. 30. 14:49
 2/6 anonim válasza:
100%
Ha lenne ilyen lakóautóm én bizony körbejárnám vele Magyarországot.
2015. júl. 30. 15:06
 3/6 anonim válasza:
100%

Én inkább nyaralót vennék, pedig valószínű olcsóbb egy lakóautó fenntartása. Kiskoromban jártunk néha azzal nyaralni, de mindig kempingben szálltunk meg, úgyhogy szerintem van előírás arra, hogy nem állhatsz meg akárhol, legalábbis vízpartnál sanszos, hogy így van (de mondom, ezt ÉN gondolom így, nem biztos, hogy így van [link]

Viszont szerencsére kicsi az országunk, ha 4en összedobják a benzinpénzt semmibe se kerül utazgatni 1-1 napra mikor épp van szabadidőtök és ha épp nézelődni akartok.

De egy nyaralóval mégis kényelmesebb kicsi gyerekekkel, ha arról van szó le lehet menni csapatostul is, mert sátrat is lehet verni a kertben és Budapestről egy vonatjegy Velencére 500 Ft alatt van és 45 perc az út, így minden hétvégén van stabil helyetek, olyan mintha hazajárnátok.

2015. júl. 30. 16:10
 4/6 anonim ***** válasza:
34%

Az Airbnb és az Uber korában egyre inkább gáz lakóautózni.

Ha kiszámolod, mennyi a beruházásod, és kiszámolod mennyit használod, döbbenetes számok jönnek ki. Még ha nyugdíjas vagy is.

Semmiképp nem ruháznék be sem nyaralóra, sem lakóautóra.

2015. júl. 30. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:
39%
Tilos vadkempingezni, szóval nem ingyenes a szállás, mivel fizetned kell a kempinghelyért. Nem alhatsz csak úgy akárhol.
2015. júl. 31. 15:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekunk lakokocsink volt es 1985tol a 90es evek vegeig bejartuk az orszagot. Akkor meg nagy divat volt a kempingezes. Voltak megyei szervezetek altal rendezett kempingtalalkozok, mindenfele programokkal, voltak vilagtalalkozok es nem volt ritka, hogy osztrak, nemet, neha holland turistak is eljottek. Voltak barataim Egerbol, Nyiregyrol, Szegedrol, akikkel egy evben kabe talalkoztam 4x-5x ilyen kempingtalalkozok alkalmaval es akkor meg nem volt feszbuk/wacup, alig vartuk a kovetkezo kempinget hogy lassuk egymast, aztan telire bucsut intettunk.

Ma mar szerintem lecsengoben van az egesz kempingezes dolog.

Ettol fuggetlenul meg lehet probalni de nehany dolog amit erdemes figyelembe venni:

- nem parkolhatsz ejszakara csak ugy akarhol

- kempingben toltheted az ejszakat, a kempingeknek viszont napi dija van

- a kempingben ejszakazas eleg biztonsagos, keritessel, neha biztonsagi orrel orzott terulet, valoszinu ejszaka nem fogjak ratok torni az ajtot a betyarok

- a lakokocsival ellentetben - amit autoval vontatsz - a lakoautot nem tudod csak ugy otthagyni a kempingben hogy kocsival atruccanj a masik varosba korulnezni, vagyis kell egy kozlekedesi eszkoz - pl bicikli, kismotor, ezeknek kell hely es lakat, hogy le tudd zarni oket

- a lakoautot otthon tarolni kell, ezeket kb. aprilis vegetol keso szeptemberig hasznalod (oke hogy mostmar szinte telen is mindig 20 fokok ropkodnek) de a futese ezekenek nem a legjobb, vagyis telen mar nem hasznalod oket es nem hagyhatod csak ugy az ut szelen parkolva mert az idojaras megeszi oket, vagyis teliesiteni kell a lakokocsit/lakoautot, tartalybol a vizet leereszteni, kitakaritani, hutot leolvasztani, feltenni bakokra a kocsit, hgoy kimeld a gumikat stb. Legalabbis apum mindig nagyon korulmenyesen elrakta a lakot telire (kulon kis garazst epitett neki) es eletkora ellenere eszmeletlen allapotban maradt a mi lakokocsink)

Persze a nyaralot is teliesited de az egy helyhez van kotve. Par evig lejarsz es mar ismersz mindent a kornyeken es ha valami ujra vagysz nehez valtani, ellenben a lakoautoval az orszag osszes kempingjet es a kornyezo videket felfedezheted.

Szamold ki, mennyi egy lakoauto, mennyi a kemping dij, mennyivel fogyaszt tobbet mint egy kisauto es szamold ki mennyi lenne, ha autoval szallodaban, motelben, B&B-ben megszallva jarnad az orszagot. A lakoautonal a kajan sporolsz mert tudsz fozni/huteni/mosogatni. Ha szallasrol szallasra jarsz a kaja plusz koltseg.

2015. júl. 31. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!