Mi van az északi sarkkal?
Csak mert azért kérdeztem hogy a G.E. nem tette bele a térképébe. A GPS- programok egyike se tartalmazza! Amivel én találkoztam) Az interneten kevés adat van róla.
A repülőgépek alig közlekednek és az odajutás is drágább mint megkerülni a földet. A legtöbb cikk a titkolt északsarki titkos dolgokról szól!
Tud valaki valami konkrétumot mondani?
Azért drága oda jutni mert nem egy szokványos célpont, nincs kiépített infrastruktúra, nemzetközi repterek, stb.
Egyébként Grönland már egy frekventált turista célpont.
Egyrészt:
Lehetnek titkos dolgok. Ki a fene menne az Északi-sarkra és foglalkozna vele, biztonságban van.
Másrészt:
Ki akarna odamenni? Egy halandó ember magában nem megy az Északi-sarkra, mert nem éli túl.
Mi van ott? Semmi. Jég, alatta tengervíz. A Déli-sarkon van szárazföld is, abban lehetnek ásványkincsek, érthető, jobban foglalkoztatja az embereket (még akkor is, ha most éppen nem lehet a hótakarótól gazdaságosan hozzáférni).
3: A GPS-hez kell műhold. Van-e olyan műhold, ami olyan pályán mozog, hogy le tudja tapogatni az Északi-sarkot is? (Ennek utána kell nézni).
4: repülés: valószínűleg nagyon mások a légköri viszonyok (gondolok elsősorban a hőmérsékletre), mint pl nálunk vagy akár a Skandináv országokban. Gondolom az átlag repülőgépek nem erre lettek kitalálva.
Ezek csak az én gondolataim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!