Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Akik külföldre költöztek azok...

Akik külföldre költöztek azok boldogabbak?

Figyelt kérdés

Jobban érzik magukat ott, mint itthon?

Nagy utazók!

Máshol tényleg többet mosolyognak az emberek és boldogabbak?

2015. ápr. 14. 10:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Magyarországon nehéz elképzelni azt, hogy vannak országok ahol az embereknek nem kell a napi megélhetésen feszengeniük. Ezeken a helyeken egy ösztönös biztonságérzet és jókedv árad az emberekből. Ettől függetlenül mindenhol mindenkinek megvannak a saját problémái. De az tény, hogy ha nem kell féltened az életed, az rengeteget javít a közérzeteden. (én Londonban éltem, és tapasztaltam ezt)

Sokat jártam utazni és nyaralni a világban, szintén ezt tudom megerősíteni. Ahol az embereknek nem kell aggódniuk az étel és lakás, azaz alapvető szükségletek miatt, ott boldogabbak, és többet mosolyognak, kedvesebbek egymással és másokkal.

És persze Magyarországon is lehet jól keresni. Csak az a probléma, hogy azok az emberek is bármikor elveszíthetik a munkájukat, kisemmizheti őket az állam, stb. Így még aki "jól" keres (persze az sem keres semmit nyugati viszonylatban) sem nyugodhat meg, és dőlhet hátra, hogy az élete rendben van.

És csak hogy érezzük, hogy mekkorák a különbségek a vagyonokban, Magyarország leggazdagabb embere sem igényelhet például fekete Amexet, mert nem üti meg a kereseti minimumot.

2015. jún. 21. 12:41
 12/12 anonim ***** válasza:

Mérő László: Maga itt a tánctanár? könyvében olvashatsz a szociális kódról és hogy az USÁ-ban ez "keep smiling". Csak mert mosolyognak egy idegenre még nem jelenti hogy boldogok lennének.

Külföldön élni megszabadít néhány alapvető problémától (jogbiztonság hiánya, nem működő egészségügy, elfogadhatatlan iskolák, "dögöljön meg a szomszéd tehene" hozzáállás, urambátyám rendszer) de azért mindenkinek megvannak a maga problémái. Még a milliomosoknak is [link]

2015. jún. 21. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!