Ért benneteket külföldön bármiféle diszkrimináció a magyarságotok miatt?
Figyelt kérdés
Huzamosabb ideje kint élőktől kérdezem főként,de bármilyen nyaralásos sztori is jöhet.2015. jan. 31. 19:21
11/12 anonim válasza:
Magyar nemzetiségű vagyok, de Dél-Afrikai, Bécsbe járok dolgozni, amikor mentem az állásért, diplomával, nyelvtudással szakmai gyakorlatos papírral miegyébbel, és mondta a HR-es pasi hogy ha nemzetiséget adok meg akkor inkább azt írjam be hogy Dél-Afrikai, mert ha a magyart írom be akkor tuti hogy nem vesznek fel mert lenézik a magyarokat.
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jó volt olvasni a pozitívakat, a negatív élményeket már kevésbé. Én Angliában élek már két éve, vegyes tapasztalataim vannak. Az angolok konkrétan a magyarságom miatt sosem bántottak, inkább az a jellemző, hogy általánosan utálnak minden bevándorlót lassan, mert tényleg rengetegen vannak, sokan nem is tudnak viselkedni, nem akarják a nyelvet megtanulni stb., így persze, hogy kevésbé fogadnak el minket. De durva inzultusok sosem értek, inkább furcsa nézésekből, méregetésekből, lekezelőbb, távolságtartóbb viselkedésből érzem ezeket. De párszor előfordult az is, hogy kiemelten kedvesek voltak velem a származásom miatt, valaki fejből tudta az aranycsapatot, sorolta milyen finom ételeket evett nálunk, meg hogy mennyire vendégszeretőek voltak vele Budapesten és hasonlók. Én egy azerbajdzsáni lánytól kaptam meg a magamét egyszer egy angol iskolai csoportban, konkrétan ott mindenki előtt elkezdett gyanúsan faggatni, hogy hallotta, hogy mi van nálunk és, hogy én egyetértek e a kormánnyal, én is korlátoznám e a sajtószabadságot,ha tehetném, de mindezt nem ilyen, ó te szegény,hát mi van nálatok hangsúllyal, hanem vádlón, lekezelően...Egy másik magyar srác szóba elegyedett vele ebben a suliban, dicsérte az azerieket, meg hogy hallotta, hogy milyen szép ott, beszélt a megnyert eurovízióról, tehát próbált kedves,barátságos lenni. Erre ez a lány tök flegmán annyit szólt vissza, hogy ő csak rosszat hallott rólunk, hogy milyen szegény az ország,és hogy mennyire nincs ott semmi, ezt szintén felsőbbrendű hangsúllyal nagy pofavágások közepette. Ja megkérdeztük, Mo-n sosem járt, rólunk semmit nem tud, csak,amit az újságban a kormányról írnak mostanában. Senki ne értsen félre, nem látom rózsaszín ködben az országunkat, tudom, hogy nagyon komoly gondok vannak otthon, de ez, hogy zsigerből a kormány miatt ennyire elítélnek,azért rosszul esett. Kb. ez olyan, hogy én se mentem oda muszlimokhoz, hogy héé, hallom sok a terrorista nálatok, te is az vagy??:D
2015. febr. 1. 14:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!