Romániában nem kaptunk szállást. Bementünk több helyre is, és elhajtottak minket. Elég furcsa volt. Azóta sem jártam arra, de ez már egy jó 10 éve volt.
2015. jan. 31. 19:34
2/12 anonim válasza:
9 eve elek kulfoldon, gyakran jarunk nyaralni mas orszagokba, par eve egy evben 2x is, soha semmifele diszkriminacio nem ert.
2015. jan. 31. 19:47
3/12 anonim válasza:
Szlovákként Norvégiában élek magyar feleségemmel. Kassát látogattuk meg és magyarul beszélgettünk, amikor többen ránk szóltak, hogy beszéljünk szlovákul...
Bizony, jobb volt tótnak lenni az ántivilágban.
2015. jan. 31. 19:54
4/12 anonim válasza:
Engem Kolozsváron nem szolgált ki a magyarul értő és beszélő eladó.
2015. jan. 31. 19:57
5/12 anonim válasza:
Ausztriában, már két helyen két főnököm is beszólt (nekem, illetve más magyar dolgozóknak), hogy most nem Magyarországon vagyunk, itt dolgozni kell, nem mint otthon, illetve megkaptuk azt is, hogy ha nem tetszik valami, mehetünk haza, aztán gürizhetünk az alja magyar bérekért is. Nagyon kedvesek, konkrétan még nem találkoztam olyan osztrák vezetővel, aki ne kezelt volna le minket, mert magyarok vagyunk, pedig én magam pl diplomás ember vagyok, aki rendesen tud németül, szóval nem ez volt a gond...
2015. jan. 31. 20:00
6/12 anonim válasza:
Minket ért de pozitív diszkrimináció, Iránban, Egyiptomban örültek hogy magyarok vagyunk és nem pl amerikaiak.
És Romániában sem volt gond a szállással, ugyanúgy kezeltek bennünket mint a helyieket.
2015. jan. 31. 20:02
7/12 anonim válasza:
Szlovákiában Érsekújváron (vegyes lakosságú város, szlovákul Nové Zámky). Egy skinhead banda beszólt valamit szlovákul amit nem értettem, és a szlovákiai ismerőseim mondták hogy gyorsan lépjünk le, és nem voltak hajlandók lefordítani hogy mit mondtak...
Rengeteget voltam Szlovákiában, és azt mondom hogy ez inkább egyedi eset.
2015. jan. 31. 20:58
8/12 anonim válasza:
Én németországban lakom, ha valakivel problémám van, néha mondják hogy sz*r külföldi vagy magyar. De általánosságban nem mondható, hogy nagyon foglalkoznának vele, honnan jöttél. Csak az alacsonyabb intelligenciáju emberek foglalkoznak ilyesmivel.
2015. jan. 31. 21:32
9/12 anonim válasza:
Nem, eddig még sehol, még a munkahelyemen sem.
2015. jan. 31. 22:16
10/12 anonim válasza:
Évtizedek óta élek Franciaországban, de soha semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
Az elején, mikor még nem tudtam jól a nyelvet és erős akcentusom is volt, megkérdezték, hogy honnan jöttem. Mikor megmondtam, mosolyogtak, és sok szerencsét kívántak. Mindenki emlékezett még az '56-os magyar menekültekre, akikkel nagyon jól bántak a franciák, és ezt - bár jóval később jöttem ki -, átvitték rám is. Elég sok segítséget kaptam a hivatalos szervektől és a magánemberektől is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!