A regényemhez kéne! Ötletek?
Legyen egy olyan ország, ahol vannak síkságok, hegyek, völgyek, folyók, tavak.
Az emberek közt legyenek nagyon szegények, nagyon gazdagok és nem. Az ország ne legyen túl nagy meg nem is. Legyenek szomszédai meg sem is. Legyen himnusza és nyelve is, amivel beszélnek a lakóssai.
Kitalált ország? Ez fantasy lesz?
Már ne is haragudj, de ha én annak idején már itt elakadok, ma még mindig csak próbálgatnám az írást. (igaz, ebből manapság ittohn nem lehet megélni sajnos, tehát vegyük úgy, hogy hasznos hobbi, mivel némi plusz pénzt hoz a munkám mellett).
Nem lesz fantasy... Komoly regény írásból élsz? Milyen regényeket írsz?
(utolsó válaszadónak)
Kérdezőnek:
Még a 90' évek végén kezdtem egy Danielle Stelle stílusú regénnyel, csak éppen én tragikusabb végifejletet kanyarítottam a sztorinak. Aztán jött egy jó nagy (180 fokos) fordulat, és írtam egy fantasy regényt, meg pár novellát az akkor még létező M.A.G.U.S. szerepjátékhoz. (Na jó, létezik még most is, de már önmaga halvány árnyéka). Hogy ez hogy jött a romantikus dráma után, ne kérdezd, én sem tudom. Persze mondanom se kell, nem magyar név alatt jelent meg egy sem, az szinte megtizedeli az amúgy is pangó könyvvásárlókat (sajnos).
Két éve, jó sok kutatómunkát követően írtam egy "történelmi-oknyomozó" könyvet, ahol a múlt olyan rejtélyeit kezdem boncolgatni, mint a piramisépítések titka, Atlantisz, parajelenségek stb. de azóta is ülnek rajta, nem tudom, mikor kap zöld utat.
Ami a jelent illeti, belevágtam egy erősen ponyva ízű dologba; egy poszt-apokaliptikus sci-fit írok, amit már jó ideje tervezgetek. Igyekszem sok egyedi dolgot beletenni, hogy némileg kilógjon a műfaj keretei közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!