Igen. Kérj 5 évest, akkor kevesebbet kell fizetned.
2014. nov. 20. 19:57
2/9 anonim válasza:
Vagy csináltasd meg esküvő után, és kicsit később mentek el. Vagy a névváltoztatással várj.
2014. nov. 20. 20:11
3/9 anonim válasza:
Egyáltalán hová akarsz menni, hogy nem elég a személyi igazolvány? Európába mindenhová mehetsz vele. Ha messzire mész, akkor meg a vízumok intézése miatt amúgy is jóval korábban szükséged lenne az útlevélre, mint az esküvő.
2014. nov. 20. 21:17
4/9 Czipó Éva válasza:
Az esküvő és a nászút között mennyi idő telik el?
Útlevelet akár 1 napon vagy 7 napon belül is lehet igényelni, de ezek felárasak.
Sokan csinálják úgy, hogy még a lánykori nevükön utaznak külföldre, mivel nem volt idő elkészíteni az új okmányokat.
2014. nov. 21. 08:26
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Esküvő utáni második nap utaznánk, eu-n kívülre. A lánykori nevemmel tudunk mindent foglalni, így tuti új útlevél kell, csak bosszantó, hogy utána egyből azonnal fizethetem a névváltoztatás miatt az újabb útlevelet is.
2014. nov. 21. 11:28
6/9 anonim válasza:
Nem túl szabályos, de én addig használtam a régi útlevelemet, amíg le nem járt. Hasonló volt a szituáció, mint nálatok.
2014. nov. 21. 12:30
7/9 anonim válasza:
Tekintsd a plusz útlevél árát az esküvő járulékos költségének, végül is csak néhány ezer forinttal dobja meg az eredeti költségvetést. :)
Egyébként én ezért nem változtatnék soha nevet. Csak a baj van vele, és már nem is kötelező. :)
2014. nov. 21. 12:49
8/9 anonim válasza:
Én egyetlen fillért nem adnék a helyedben új útlevélért.
Az első férjem nevét - részben - fölvettem, de sosem csináltattam új útlevelet. LEjártáig használtam.
Időközben elváltam a ro.hadéktól, és újra a lánykori nevemen élem életem. Ha rám hallgatsz, nem változtatsz nevet.
Marha nagy macera, rengeteg okmány csere, és nem is éri meg :)
2014. nov. 21. 14:40
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Sajnos nem olyan egyszerű használnom a régit, mivel a munkám miatt pár hetente utazni kell. De láttam, hogy van 1 éves útlevél is - 2500 forintért. Hiába nem sok, fáj a felesleges pénzkidobás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!