Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nincs sem a páromnak sem nekem személyi igazolványunk, csak másmilyen személyazonosító okiratunk, és mindketten magyar állampolgárok vagyunk, akkor lehetséges házasságot kötni, vagy előbb csináltatni kell személyit?
Igen, pont erre vagyok kíváncsi, hogy kell-e személyi, vagy van-e közvetlen illetve közvetett tapasztalata valakinek hasonló helyzetről.
Csak mert személyazonosításra határon belül ugyanúgy alkalmas még a jogosítvány és az útlevél, határon kívül pedig az útlevél.
Én egyelőre csak úgy tudom, hogy személyi igazolvány hiányában (és útlevél hiányában) nem lehet a határt átlépni, mármint az Európai Unión belül sem lehet pl. egy sima jogsival mozogni, mondván, hogy az is személyazonosító, mert csak Magyarországon belül érvényes mint személyazonosító okirat.
Csak hát hogy házasságkötéshez is feltétlenül kell-e, vagy ki lehet-e valahogy kerülni, ezt nem tudom.
Nekünk elfogadták volna a kártyás vezetői engedélyt is (októberben foglaltunk időpontot, xix. kerületben), csak időközben szerencsére megérkezett párom személyije, így nem volt erre szükség.
De pl. egy héttel előtte voltunk a xv. kerületnél érdeklődni, ott nem fogadták volna el, érdekes módon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!