Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nincs sem a páromnak sem nekem személyi igazolványunk, csak másmilyen személyazonosító okiratunk, és mindketten magyar állampolgárok vagyunk, akkor lehetséges házasságot kötni, vagy előbb csináltatni kell személyit?
Figyelt kérdés
Én a magam részéről már nagyon nem szeretnék csináltatni, mert a nevem úgyis megváltozik, és akkor az összes iratot újra kell csináltatni, ami iszonyat procedúra, és igazán nem szeretném kétszer is végig csinálni.2014. jan. 7. 17:37
11/22 anonim válasza:
Amúgy a legújabb, uniós.vezetői engedéllyel már utazhatsz is. Azzal voltam Hirvátországban is, mást nem vittem. Kevés.embernek van.még.
12/22 Tubarózsa válasza:
Szia!
Nekem kb 1éve volt lejárva a személyim az esküvönél és elfogadták a jogsit. Direkt nem csináltam meg akkor a személyit amikor lejárt, de mai napig szinte mindenhova a jogsit használom.
13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! :)
2014. jan. 7. 18:00
14/22 anonim válasza:
Az a kötelező, hogy igazolni tudd magad érvényes okmánnyal! Ez lehet útlevél vagy jogosítvány is, +lakcímkártya velük. Nem kötelező, hogy épp személyi legyen. Ezt nekem az Okmányirodában mondták többek között. Az Okmányiroda csak tudja már a tutit... :)
15/22 anonim válasza:
ja+
Nem bizti, de:
viszont határt átlépni a jogsi úgy tudom nem elég, tehát oda kell vagy útlevél vagy személyi eu-n belül, kívül meg útlevél kötelező.
16/22 anonim válasza:
fényképes igazolvány kell, ami lehet útlevél, jogsi is akár. Nem kötelező a személyi MO-on, az a kötelező, hogy legyen nálad mindig minden helyzetben egy fényképes igazolvány, amivel igazolni tudod magad.
17/22 anonim válasza:
Jogsit, útlevelet is elfogadnak. És úgy tudom, külföldi utazáshoz is elég a jogsi, sőt pl. tőlem Angliában el se akarták fogadni a személyit, csak a jogsit, mivel ott nem is létezik személyi.
18/22 anonim válasza:
Én pont ma beszéltem az anyakönyvvezetővel mindkettőnknek le van járva személyie,de mondta hogy hogyha van érvényes jogosítvány vagy pedig útlevél az teljesen elég!Utána név változtatáskor elég elintézni amikor amugy is mennél!
19/22 anonim válasza:
Ha nem érvényes a szig. és nincs érvényes útleveled, akkor a magyar állampolgárságodat nem tudod igazolni.
Az útleveled érvényes a házasságkötés időpontjában?
Az az aktő. aki elfogadja a jogosítványt helytelenűl jár el, mert ajogszabály szerint az állampolgárságot csak 4 okmánnyal lehet igazolni, és jogsi nem szerepel közöttük.
20/22 anonim válasza:
Beszéljetek az aktővel, ha rendes megcsinálja jogsival, ő az ASZÁban meg tudja nézni az adataitokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!