Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » 9 fős busszal külföldre?...

9 fős busszal külföldre? Mehetek anélkül, hogy valaki kötekedne? Többi lent

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy mennék külföldre 9 fős busszal.

Ugye értelemszerűen 8 másik így olcsóbb + a társaság.

Manapság, főleg idén rendre hallani a fekete utazásszervezők elleni összefogásról.

Az én esetem akkor mi? Gondolom az üzletszerűen működő fekete szervezőkre gondoltak akik hirdetik is magukat.

A probléma ott kezdődik, hogy én is csak így tudnám összeszedni alkalmanként az embereket.

ebben az esetben törvényt sértek avagy sem?

2014. aug. 31. 18:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én kidobom a netre, hogy:

"Gyerekek, mennék x-ből y-ba, ki szeretne még jönni?"

Ebben mi az illegális?

Az, hogy nem az utazás kitalálója fizet mindent, hanem arányosan megosztják az utazásból eredő költségeket, nem üzleti tevékenység. Az, hogy nem ismerősök, nem áll meg a helyén, mivel valójában ismerik egymást, még ha futólag is, másrészt a jog nem ismeri az ismerős fogalmát.

Korábban is felhoztam példákat, pl. bevásárolni másnak, vagy összedobni a piára szánt pénzt. Ez is egy ilyen, összedobjuk a pénzt az utazásra. (Mi a haverokkal rendszeresen csinálunk ilyet, mert rendszeresen csinálunk autós kirándulásokat. Van egy jól összerakott elszámolási rendszerünk, ami a költségek igazságos elosztását végzi.)

Vagy mondhatnám azt, hogy akkor egy tanár is üzleti tevékenységet végez, amikor pl. az állatkerti csoportos belépőre pénzt szed be. Pedig ott sem a klasszikus ismerősökről van szó. Ezer ilyen példát lehetne még mondani.

Nem tartom reálisnak, hogy azért, mert nem én fizetek valamit közvetlenül a kereskedőnek/szolgáltatónak, lecsapna arra a NAV, aki az én nevembe fizet. Milyen alapon? Milyen bevétele keletkezett bárkinek is, ami adóköteles?

2014. szept. 2. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!