Utazás stoppal, egy hátizsákkal, külföldre, minimális pénzel? Tapasztalatok? Ki lenne benne?
Régóta gondolkodok már egy ilyen kalandon, nem feltétlenül Európában. Valakinek élmények, tapasztalatok?
22/F
egy lány ismerősöm stoppal jutott el pestről Nepálba :) gondolhatod,hogy mit kértek a sofőrök cserébe....
persze te pasi vagy de szerintem elég veszélyes bár manapság egyre nagyobb divat én úgy veszem észre
Akkor kettőtöket fognak megdugni...
:)
(Nem mindenki gerjed kizárólag csak a nőkre!)
Saját tapasztalatom nincs, csak ismerősöké. Ők Európát stoppolták körbe (1 fú + egy lány). Sikerült nekik, megvan minden szervük :)
Azt mindenesetre elmondom, hogy a low budget-nek is van határa. Ha például egy fél napon keresztül nem kapsz fuvart, akkor muszáj leszel elmenni vonattal vagy busszal, bármennyibe kerül.
Európában a legtöbb országban tilos a vadkempingezés, ergo csak bejelentett szálláshelyen aludhatsz vagy ismerősöknél, rokonoknál. Nem verhetsz fel sátrat a mező közepén. Erre esetleg jó a couchsurfing oldal, ahol ingyen aludhatsz másoknál, cserébe neked is fel kell ajánlani a lakásodat.
Vannak helyek, ahol lehetetlen fuvart kapni - pl. Olaszország. Romániában pénzt szoktak kérni a fuvarért. A Balkánon nem ritka, hogy kifosztják a stoppost.
Olvass blogokat, angolból szerintem van elég sok, amik ezzel foglalkoznak. Összességében véve, nem lehetetlen vállalkozás, és az biztos, hogy életre szóló élmény. De a józan ész határait nem kell feszegetni.
indulj nyugodtan.en stoppoltam mar 5 kontinensen.
sok baratot talalsz es szalast is,
probald kis nemzeti zaszloval.
Nekem is van hasonló tervem.
Írj ha gondolod F20
Sziasztok...
Én is szívesen csatlakoznék, 21 éves nő vagyok.
Sziasztok!
Rendben, ha melegebb lesz összehozhatjuk. Kíváncsi leszek, még nem csináltam ilyet. : )
Ha hasonló tervekkel indulnánk, akkor én is benne lennék! :) Meg hogyha nyáron történne.
Elég fontos ilyenkor, hogy nagyjából egyezzenek a tervek, gondolkodásmód, stb., mert eléggé el lehet kúr.ni az utat amúgy.
18/L
rugalmas tervvel tartalek zsebpenzzel,keves csomaggal
utazzatok...
batorsag en is mennek veletek,de en telen szoktam utazni
del fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!