9 fős busszal külföldre? Mehetek anélkül, hogy valaki kötekedne? Többi lent
Arról lenne szó, hogy mennék külföldre 9 fős busszal.
Ugye értelemszerűen 8 másik így olcsóbb + a társaság.
Manapság, főleg idén rendre hallani a fekete utazásszervezők elleni összefogásról.
Az én esetem akkor mi? Gondolom az üzletszerűen működő fekete szervezőkre gondoltak akik hirdetik is magukat.
A probléma ott kezdődik, hogy én is csak így tudnám összeszedni alkalmanként az embereket.
ebben az esetben törvényt sértek avagy sem?
Olyan emberekkel akiknek hasonló igényeik vannak.
De az én környezetembe nem igazán vannak ilyenek.
Ki mondja meg hogy ismerem vagy nem ismerem őket?
és ha személyautóval megyek?
Vagy nekem kell fizetni mindenki költségét?
nem érted a kérdést
Az, hogy megosztjátok az útiköltséget, még nem üzleti tevékenység. Ez olyan, mintha a boltban vásárolnál valakinek, aztán az a valaki kifizetné neked. Vagy egy házibuliban összedobnátok a pénzt piára. Emiatt nem csaphat le rád a NAV. Nem értem, milyen pénz inkasszálásról van itt szó.
Onnantól kezdve, hogy nem pusztán a költségek megosztásáról van szó, hanem pl. kitalálod, hogy mivel te vezetsz, ezért az utasokra nagyobb rész essen, már nem legális.
Olyan, hogy "ismerős", jogilag nem létezik. Ha valakivel egy kocsiban utazol, akkor nyilván ismered.
>> én is csak így tudnám összeszedni alkalmanként az embereket...
Tehát nem egy, az ismerősökkel való költség-megosztásról van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!