Kiköltöznétek a meghélhetés szempontjából Ukrajnába?
Figyelt kérdés
2010. jan. 9. 13:07
1/21 anonim válasza:
Lassan mindenhol jobb, mint itt... :S
3/21 anonim válasza:
Inkább ne, Ukrajna azon kevés helyek egyike, ahol még Magyarországnál is rosszabb, én ismerek kárpátaljaiakat. Egyik ismerősöm orvos, ő 800-900 Grivnyát keres egy hónapban(amikor legutóbb néztem az árfolyamot 23-al kellett szorozni, de a pontos adatot megtalálod az MNB honlapján), de nem ritka a 300-400 Grivnyás fizetés sem, és félelmetes méreteket ölt a munkanélküliség, főleg itt Kárpátalján. Mondjuk ha Kijevbe mész, ott azért valószínűleg sokkal jobb fizetések vannak, de ott a lakásárak is iszonyat magasak, még Budapesthez képest is. Talán a Kijeven kívüli milliós nagyvárosokban(Harkov,Doneck,Dnipropetrovsk,Odessa) tudnál olcsóbban lakáshoz jutni, de még viszonylag jobban megélni, de ott is csak az ukrán viszonyokhoz képest tudnál jobban élni szerintem egy 2-3ezer Grivnyánál több fizetésre ne nagyon számíts. És ma már az árak sem olyan alacsonyak, a magyarhoz képest.
4/21 anonim válasza:
Ja és jó orosz nyelvtudás elengedhetetlen.
5/21 A kérdező kommentje:
Látom elég jártas vagy ,am.2-3 ezer hrivnyás fizetés???Soha ne számíts ilyen ,magas fizetésre(Nálunk ez magas),a legfrissebb valutaárak szerint 2500 hrivnya pontosan 57,845 Ft.Az egyik tanárom mondta,hogy az ő legjobb barátnője háziorvos egy vidéki faluban és Ft.-ba átszámítva 19,667Ft.-ot keres és itt Kárpátalján is nagyon drágák az élelmiszeres Stb. dolgok(azért olcsóbb mint BP-n).Nem hazudok,itt tényleg ilyen a helyzet,az összes pénzt a köcsög politikusok kaszálják,mi meg fizessük az adót meg minden a x@rt már bocsessz
2010. jan. 9. 14:13
6/21 A kérdező kommentje:
jah, a havi rezsi most télen Ft.-ba átszámítva úgy 30 ezer Ft.Ez nálunk nagyon sok ha a havi fizetés 20 ezer körül mozog (minimálbér).Már alig várom hogy elköltözzek ebből az országból,vagy Magyarországra vagy valamelyik nagy európai országba költöznék,ahol nagyon jó a megélhetőség
2010. jan. 9. 14:18
7/21 anonim válasza:
A 2-3 ezer grivnya az a nagyvárosokra vonatkozott, és azt is úgy gondoltam, hogy az a nagyon maximum, szerintem azért ott talán lehet annyit keresni, Kárpátalján nyilván nem.
8/21 anonim válasza:
Akkor semmiképp se magayarországra gyere!!!!!!!!!!!!!
9/21 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem megköszönni az eddigi válaszokat ,utolsónak:Akkor hova menjek vazeg?Te melyik országot ajánlod?
2010. jan. 9. 14:40
10/21 anonim válasza:
Gyere csak nyugodtan Magyarországra, Ukrajnánál sokkal jobb hely. Persze ha igazán jól akarsz élni, akkor tényleg nyugat-Európa kell neked, de azért Ukrajna után már Magyarország is a mennyország lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!