Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit vigyek Angliába?

Mit vigyek Angliába?

Figyelt kérdés

Angliába megyek 1 hétre.

Mit ajánlatok mit vigyek,semmit sem szeretnék itthon hagyni:)

Milyen kajákat ajánlatok amik elállnak?

Szerintetek mekkora bőröndbe tudok belepakolni? esetleg link :)

A hasznos ötleteket köszönöm.

2014. máj. 28. 17:14
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Kekszeket szoktam vinni utazasra, aprosutemenyek...esernyot ne hagyd otthon!....kis huzos borond, es egy nagy taska, en annyit szoktam vinni, azert majd merld le, nehogy gond legyen a repteren! :)
2014. máj. 28. 17:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Pénzed minél több legyen, ez nem jelenti azt hogy el is kell költened, de biztonságban érzed magad ha tudod hogy van.

Térkép az adott városról nem árt, így azt sem kint kell megvenned drágán.

Alsónemű, zokni, törülköző és hát szappan. Ha férfi vagy akkor borotválkozási eszközök, villanyborotvához olyan dugó amit ott is a konnektorba dughatsz.

És minél jobb angol tudás. Fogmosási eszköz sem árt, még ha csak egy hét akkor is, meg hát nem foglal sok helyet.

Kalandorként tényleg csak azt soroltam fel ami minimálisan szükséges. Mert én aztán odakinn is szoktam aludni a többi világjáró közt nyáron.

2014. máj. 28. 17:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Amit mindenképpen hozzál

-Legalább 2 hosszú nadrág, mert jó ideje szinte minden nap esik, és ha az egyik vizes, legyen mit felvenni

- pulóvert (2db az előbbi megfontolás miatt)

- pár db póló

- zoknik

- fehérneműk

-ha van akkor egy jó kis esőkabátot

- valami dzseki félét. Ami nem téli, de hűvös napokra elmegy.

- ha nincs esőkabát, akkor esernyő

Kaját csak annyit cipelj amit az út alatt meg is eszel. Felesleges kekszeket, édességet, vagy bármi kaját kihoznod, mert itt kint nagyon finom kekszeket, édességeket fogsz tudni venni fillérekért.

Ha hozod a mobilodat akkor átalakító dugót hozzál. Ha nincs, akkor nehogy otthon meg vedd drágán. Akkor itt kint 99 pennyért veszel majd.

- legyen nálad mindenképpen valami irat. Személyi, diákigazolvány stb.

2014. máj. 28. 19:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Mivel utazol ? Mert ha repülővel, akkor a "mekkora bőröndbe tudok belepakolni" kérdésre a válasz az, hogy légitársaságtól függ.
2014. máj. 28. 19:52
 5/8 A kérdező kommentje:
nem repülővel megyünk
2014. máj. 28. 20:02
 6/8 anonim ***** válasza:
64%
busszal mennek, otthonról viszik a kaját, szomorú sztori :(
2014. máj. 28. 20:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Bizonyára Londont légitámadások érik.
2014. máj. 29. 15:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Esernyő vagy esőkabát mindenképpen kell. Ezen kívül néhány rövidujjú póló és egy meleg felsőrész, mivel nagyon változékony az idő, nem árt, ha tudsz rétegesen öltözni. Ha hideg van, ne fázz, ha melegszik az idő, tudj vetkőzni :) Ezen kívül 2 nadrág, kényelmes cipő, lehetőleg olyan, ami nem ázik át.

Tisztálkodáshoz szükséges dolgok (törülköző, fogkefe, fogkrém, szappan/tusfürdő, sampon - ezekből kapható kicsi 1 decis kiszerelés is, nem érdemes arra a pár napra nagy csomagolásúakat cipelni).

Nagyon fontos, konnektor adapter, hogy fel tudd tölteni a telefont, fényképezőgépet. Azt megveheted helyben is, ajánlom a 99p Store, Poundland üzleteket, ahol 1 Fontért kapható.

Készpénz legyen nálad (FONT)! Forintot nem váltanak Angliában, csak Eurót és Dollárt, úgyhogy mindenképpen Fonttal gyere. Még egy tipp, lehetőleg ne legyen nálad 50 Fontos bankjegy, nem szeretik az angolok és lényegében nem is használják - én még soha nem láttam, hogy 20 Fontosnál nagyobb bankjeggyel fizetett volna valaki.

Kaja, ami eláll: pogácsa, keksz, müzliszelet. Itt úton-útfélen étterem, gyorsétterem, büfé, Tesco Extra van, nem gond kaját venni, leülni bárhová (lépcsőre, fűre) és megenni :)

Ha London a cél és belépődíjas helyekre is mentek, akkor fel kell kötni a gatyát, mert a belépők nagyon drágák (15-25 Font között mozognak általában). Sok hely szerencsére ingyenes - múzeumok, galériák.

Hátizsák és egy gurulós bőrönd legyen nálad. A hátizsák nagyon jól jön majd az egész napos turitáskodáskor.

Még egy tipp: a szuvenír boltok a turisták által látogatott helyeken nagyon csábítóak tudnak lenni, de eszméletlen drágák. Egy kulcstartóért elkérnek 5 Fontot, egy pólóért 15-20 Fontot is. Ha szeretnél pólót, bögrét, kulcstartót, bármit, akkor Londonban ajánlom a 3. zónában található Walthamstow Market-et. Óriási piac van ott, 5 Fontért adnak 2 pólót és az összes többi szuvenír is összehasonlíthatatlanul olcsóbb, mint az 1. zónában.

2014. máj. 29. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!