Olvasgattam stoppolással kapcsolatban gyk-n, vannak még rajtam kívül olyan szerencsések akik mindig jó stoppokat fognak ki? 25f
Kíváncsiságból rákerestem a stop szócskára, és meglepődve láttam mennyi félénk vagy korlátolt ember van aki ódzkodik és támad a saját szemléletével és tapasztalataival. Leginkább csak azért indítanám ezt a kérdést, hogyha valakinek van kételye ezzel kapcsolatban akár autós akár stoppos részről akkor biztos én is tudok adni kis infót és még sokan mások itt :)
Én Európában jó sok helyen jártam illetve pár közel-keleti országban, rengeteg jó tapasztalattal rendelkezem, de azért belekóstolhattam párszor a viharosabb részébe is.
" Fejlett tömegközlekedés van, pénzért bárhova eljut az ember, sokszor hamarabb, mint kocsival."
Persze, Budapesten, csúcsforgalom idején, két metró megálló között valóban gyorsabb mint autóval. De sehol máshol.
Igazán jó közlekedés pedig csak Budapesten és környékén van. Vidéken sokszor még a vonathoz se hangolják a buszt, illetve taxi sincs. Sokkal lényegesebb a volán társaságoknak, hogy a sofőrnek hogyan jön ki a munkaidő illetve ő hol lakik. Ezért van mikor ugyanazon a távon 5 perc különbséggel megy a busz, utána pedig fél napig semmi. Na ilyenkor próbálkozik az ember stoppal (ETTŐL MÉG NEM BŰNÖZŐ!!) vagy sétál...
Mondjuk én is mélységesen elítélem aki úgy viselkedik mint itt írták!! Én nem lopok, nem érdekel ha 100x áll meg és természetesen kifizetem az utat, ha elfogadják.
Stoppos vagyok, es csak pozitiv elmenyeim vannak.
Bunkok sajnos mindenhol vannak, legyen az stopopos, vagy aki felveszi. Sajnos ezek azok, akikre emlekezni fog az ember a hirekbol, amik a jo dolgokrol nem szolnak.
A stoppolas nem pusztan ingyenes kozlekedes. Azert stoppolok, es couchsurfingelek, mert igy olyan elmenyekben lehet reszem, amiket maskeppen nem tudnek atelni.
Par hete Pekingbol stoppoltam Shanghaiba. Ketszer is bevittek a rendorsegre, de mig Europaban elfutnek a rendor elol, itt meg orultem is neki. Csak segiteni akarnak, eszukbe nem jut megbuntetni. Vacsoraztam a rendorsegen, valaki megadta a szamat, hivjam fel ha gond van, es vegul segitettek tovabb jutni.
Sokaig fogom meselni a stoppos kalandjaimat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!