Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Olvasgattam stoppolással...

Kukutyin1 kérdése:

Olvasgattam stoppolással kapcsolatban gyk-n, vannak még rajtam kívül olyan szerencsések akik mindig jó stoppokat fognak ki? 25f

Figyelt kérdés

Kíváncsiságból rákerestem a stop szócskára, és meglepődve láttam mennyi félénk vagy korlátolt ember van aki ódzkodik és támad a saját szemléletével és tapasztalataival. Leginkább csak azért indítanám ezt a kérdést, hogyha valakinek van kételye ezzel kapcsolatban akár autós akár stoppos részről akkor biztos én is tudok adni kis infót és még sokan mások itt :)

Én Európában jó sok helyen jártam illetve pár közel-keleti országban, rengeteg jó tapasztalattal rendelkezem, de azért belekóstolhattam párszor a viharosabb részébe is.

2013. dec. 31. 00:13
1 2
 1/12 anonim válasza:
58%
Egyik ismerősünk egyszer felvett egy stoppost egész normális fiatal embernek tűnt és kiderült hogy bicskával összeszabdalta nekik az ülést a kocsiban elég rendesen. Pedig egész úton beszélgettek normálisan meg minden és otthon meg észrevette hogy így járt. Na több stoppost nem is vett fel sose azóta.
2013. dec. 31. 01:03
 2/12 anonim ***** válasza:

Én autós vagyok. Mi minden évben kocsival európai körútra megyünk. Évekkel ezelőtt felvettünk egy stoppost mert útja arra ment amerre mi mentünk. A jó szándék megvolt a részünkről, és a srác kinézetre elég megnyerő volt. Mégis nem tudom hogyan még ma sem, de sikeresen kizsebelt minket. Később vettük észre. Még szerencse, hogy nem egy helyen tartottuk a pénzünket. Akkor megfogadtuk, soha többé nem veszünk fel stoppost. Minden évben találkozunk velük, főleg a benzinkutaknál. Mindig kérnek fuvart, mi kulturáltan de mindig nemet mondunk. Tavaly ennek ellenére, hogy nemet mondtunk, végig a nyakunkba lihegett, hogy 3 napja van a benzinkútnál vigyük már el, mert senki nem viszi.. Még azt is megvárta hogy az étteremben megkajáltunk..Elég rámenős volt, de nem vittük el.

lehet, hogy neked jó és szép élményeid vannak, de én inkább nem kísérletezem..Utazunk mi kettesben, jó nekünk így..

2013. dec. 31. 01:12
 3/12 A kérdező kommentje:

Negatív élmény... erre sajnos csak kritikát lehet írni, bunkó emberek mindenhol vannak - a kárpitot vagdossa meg, vagy a bolt előtti parkolóban karcolja össze a kocsidat, ugyanaz.

Amellett, hogy sok autóst ismertem meg, nagyon színes egyéniségű stopposokkal is találkoztam. Persze van egy határ, de ezért van az, hogy egy bizonyos színtű higiénia még a hobo-bb forma fiataloknál is megvan.

Egyszer felvettünk barátommal az Alföldön egy 50 év körül figurát, esett az eső, olyan volt mint Jézus Krisztus Szupersztár, és elég kemény szaggal is bírt - de még ő is egész mókás embernek bizonyult.

2013. dec. 31. 01:17
 4/12 A kérdező kommentje:

2.-ra

Ez is egy elég szerencsétlen helyzet, én is utaztam egy nénikével aki mondta, hogy egy alkoholista forma embert egyszer amikor elvitt ellopott tőle valamilyen kis csecsebecsét ami a kesztyűtartó alatti rekeszben volt. De engem felvett, ahogy mondta, mert aranyos kölyökképem van.

Amikor az első stoppos útjaim voltak mindig szorongtam rajta, hogy remélem nem tartanak késes gyilkosnak vagy nem figyelnek, hogy nem-e csúsztatom a zsebembe az izzókészletüket.

Az első benyomás is fontos, és ezen a téren szerencsés vagyok, de fontosabb a békés közös hang megtalálása. Nem kell rögtön megtámadni a másikat a világnézetünkkel, de mind autós mind stoppos részről érdemes a gátlásokat arrébb tolni. Persze figyelembe kell venni ha valakiben épp csak a segítőszándék van meg és elvisz, de beszélgetni nincs kedve, de ezen felül egy jó hangulatot... nos mindig jó megteremteni :D

2013. dec. 31. 01:24
 5/12 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Mint írtam neked megvannak a jó élményeid. nekem fontos az első benyomás. Ha az első stopposnál jó élményeim lennének, akkor nagyon valószínű, hogy ma is felvennénk stopposokat, mert végül is nekünk mindegy hogy ketten vagy hárman utazunk egy darabig. de mivel az első benyomás igenis fontos, és nekünk csalódás volt, innentől kezdve bár nem nézek minden stoppost tolvajnak vagy sorozatgyilkosnak, de köszönöm nem kérek belőlük..

Így senki nem csalódik. Mi sem, de a stoppos sem, mert majd más felveszi..Ne haragudj de nem tudsz meggyőzni, mert bár nem kritizálom, nem nézem le, nem bántom a stopposokat, de nem is szándékozom a segítőszándékomat feléjük nyújtani..ennyi..Mint írtam, igenis fontos az első benyomás.

2013. dec. 31. 01:38
 6/12 anonim ***** válasza:

Én múltkor vidéken csak két falu között próbálkoztam, de végül gyalog tettem meg azt a pár kilométert. Pedig azt hittem vidéken segítőkészebbek az emberek. Nem volt túl nagy forgalom, sétáltam és ha néha jött valaki hátulról akkor próbáltam stoppolni de nem jött be - pedig minden autós 99,9%, hogy ugyanarra ment ahova én, hiszen csak egy faluval arrébb mentem, csak sokat kellett volna buszra várni, így gyalog is jobban megérte, mint várni. Sose stoppoltam, csak gondoltam teszek egy próbát. Hát nem jött be. :D

Ellenpélda: nem klasszikus útszéli stoppolás mint az előbb, hanem vasútállomáson kijöttek kocsival más, idegen elé. Én határozottan odamentem és kérdeztem merre mennek, elvinnének-e? Irány jó volt, mondták, hogy persze, természetesen, így elvittek. Igazából ez volt előbb, de erre is nehezen szántam rá magam. De mivel ez sikeres volt, ezért gondoltam, hogy próbálkozok a fentivel, de csúfos kudarc volt. :( Igaz, azt a pár km-t gyalog is meg tudtam tenni... csak veszélyes volt járda nélkül a 90-el haladó autók mellett, de végül is túléltem.

(Nem ide tartozik, de azért érdekes ez a mai világ, hogy gyalog bizonyos helyeken nem egyszerű már közlekedni. Hol vagyunk már attól, mikor Petőfi és egyebek a fél országot átgyalogolták?)

2013. dec. 31. 02:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Nincs már nagy divatja a stoppolásnak. Normális ember nem is nagyon szórakozik ezzel. Fejlett tömegközlekedés van, pénzért bárhova eljut az ember, sokszor hamarabb, mint kocsival.

Az a kevés megmaradt stoppos manapság már mind "megélhetési" bűnöző, akik ellopnak mindenfélét a verdából.

2013. dec. 31. 09:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a szüleim anno nászútra is stoppal mentek, azt hiszem a véremben van :)

Viccen kívül, én nagyon szeretek stoppolni, és szoktam is így utazni, amikor hosszabb szabadságom van, és nem sietek a célállomásra.

Hitchwiki, térkép, tábla, és uzsgyi :)

Csak jó tapasztalataim vannak, pedig minden ismerősöm lehülyéz, hogy veszélyes, és hogy majd valami árokparton kelek vese nélkül.. És lám, még itt vagyok :)

25/L

2013. dec. 31. 09:57
 9/12 anonim ***** válasza:

Néhány éve stoppoltunk párszor és nagyon jó élményeink voltak.

Most, hogy van saját autónk, és csak ketten vagyunk a férjemmel megfogadtuk, hogy mi is veszünk fel stopposokat. Volt néhány pozitív élményünk egy negatív. Nem volt túl jó az autó már akkor sem amikor indultunk. anyósomékhoz mentzünk és a sógornőm akkori barátja autószerelő volt. Meg is beszéltük, hogy majd ő rendbe teszi a kocsit, menjünk csak. Igen tudom, hogy felelőtlenség rossz állapotban lévő autóval elindulni, de fel sem emrült, hogy nem bírja majd az utat. Fel is vettük a stoppost majd olyan 100 kmrel később mikor megálltunk pihenni nem indult az autó. Ugyanúgy benzinkútnál voltunk, ugyanúgy a pályán, de ami hisztit mi akkor kaptunk, hogy mi megígértük, hogy bevisszük Szekszárdra és ő azért szállt be hozzánk és mi oldjuk meg neki, mert ő nem akar tovább stoppolni, mert fáradt... Mindegy őt otthagytuk jót röhögtünk rajta. Azóta is vittünk embereket semmi gond nem volt. Most karácsony előtt ikerterhesen szintén a férjem szüleihez mentünk. Az egyik lányom nagyon nyomja a húgyhólyagomat, úgyhogy egyfolytában pisilnem kell. Benzinkútnál mikor pisilni álltunk meg jött megint egy stoppos pár, hogy nem vinnénk e el őket. Mondtuk, hogy persze, és, hogy meddig megyünk és mondtuk azt is, hogy előreláthatólag útközben az összes benzinkútnál és pihenőhelyen meg fogunk állni. Útközben hallottuk, hogy a csaj folyamatosan nyafog a pasijának, hogy nem igaz, hogy megint megállunk, meg igazán bírhatnám egy picit. Elvittük őket, de akkor fogadtam meg, hogy soha többet senkit. Tény, hogy ha megszületnek a lányok nem is nagyon fog elférni velünk senki a kocsiban, de akkor sem. Én teszek nekik szívességet és akkor engem szidnak hát kösz nem.

2013. dec. 31. 10:13
 10/12 A kérdező kommentje:

7-esnek, akkor rögtön van itt néhány megélhetési bűnöző? Hozzá kell tennem, hogy a legtöbbször gyorsabb mint bármilyen tömegközlekedés ha stoppal indulsz útnak (bár, hogy a 6-osnak is válaszoljak, olykor amikor céllal mész valahova és fontos volna odaérned, akkor nem vesz fel senki).

Megint másik kérdés, hogy sokan nem tudnak stoppolni. Volt egy fiatal srác aki egy nagyforgalmú út és egy kisváros kihajtójánál a megállni tilos tábla alatt közvetlenül stoppolt. Hát ott nemhogy nem fog soha fuvart kapni, de egyenesen veszélyes is.

Józan paraszti ész szükséges és akkor nagyon hamar felvesznek, például nem főút kellős közepén várom, hogy 120-as tempónál valaki satuféket nyomjon és balesetet kockáztasson.

Bár volt aki így állt meg, és azt mondta, hogy aki meg akar állni az fékez - a többi kifogás... De sokan mire felmérnék és végiggondolnák addigra már el is hagytak.

A legtöbb ember nem kalandvágyó, és sokan el se tudják képzelni milyen jó mulatság úgy utazni (főleg messzire külföldre), hogy nem tudod kit ismersz meg és milyen úton jutsz oda.

Egyszer felvett egy vénséges vén francia bácsika aki Kínába tartott autóval - felesége meghalt, gyerekek eltávolodtak... ő meg egy kis kalandra vágyott. Nyár volt, hívott, hogy menjek vele nagyon jó lesz. De sajnos kihagytam és csak a szomszéd városig mentem vele(ahova terveztem). Ezt a mai napig bánom :D

8-as... Csak hajrá hiszen nem kell mondani mennyire jó stoppolni :D

2013. dec. 31. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!