A barátomnak szeretnék meghívólevelet küldeni, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá, és mit kell tennem. Valakinek van már tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Bizony, azt nem olyan egyszerű. A rendőrségen kell intézni, kérnek bizonyítékot hogy van hol lakni (pl. tulajdoni lap, nálunk azt is megnézték, hogy a lakásba hányan vannak bejelentve, pedig a már házastársamat hívtam meg), van elég pénzed (bankszámlakivonat kellett, bemutatni hogy van jó sok pénz).
Közjegyző előtt kellett nyilatkoznom, hogy befogadom és eltartom (minden költségét fizetem).
Természetesen, hogy ismerem több éve személyesen, de nem gondoltam volna, hogy ilyen bonyolult egy meghívólevél.
Nem minden arab rossz ember.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Sikerült a dolog?
Azt ugye tudod, hogy ha mondjuk itt kap agyvérzést akkor a kórházi számlát (több milliós tétel is lehet - mert meghalni nem fogják hagyni, nyilván!) a meghívottnak kell fizetnie? Persze köthettek biztosítást is, de az 50 ezer per hó nagyjából (minimálbér fele - ráadásul így is fél évig csak a sürgősségi ellátásra lesz jogosult ennyi pénzért!).
Nem ijesztgetni akarlak, ezek tények, jó ha tisztában vagy vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!