Az USA melyik részén gyakoriak nagy pókok mint pl: madárpók?
Nem kell félni, mert a kígyók mindenhol levadásszák a pókokat!
Igaz, hogy a kígyókat meg a krokodilok...
Floridában értelemszerűen több pók meg egyéb critter lesz, de én ezért ki nem hagynám. :) Főleg februárban inkább, mint egy Nevada.
Mindenhol lesz valami kis helyi "nevezetesség", megkérdezed a rokonodat, mire figyelj oda, ágyad mellé a spray, és nyugodt álom, napközben meg élvezheted a vakációdat. Ne a pók döntse el, hova mégy, hanem te, hogy mit szeretnél látni, csinálni, stb. :)
Floridában élnek leginkább az ilyen trópusokra jellemző ízeltlábúak, de Nevada is eléggé délen van, biztos vagyok benne, hogy ott is vannak madárpókok.
A madárpók egyébként nem egy állatfaj, hanem egy család (Theraphosidae) és majdnem ezer fajuk él a Földön.
No, a lényeg, én Floridáról gyakrabban, többet olvasok, hogy ilyesmik előfordulnak, de nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy Nevadában nincsenek. Ha biztosra akarsz menni, menj NY-ba :)
Azert az vicc, hogy ennyire parazol valamitol, hogy egy vilagra szolo elmenytol megfosztanad magad....
En is irtozom a pokoktol, nem a nagyoktol, hanem MINDEGYIKTOL!!! A 4.X-hez kozelebb es mai napig sikitva hivom a ferjem, hogy azonnal intezkedjen ha megtalalok egyet a lakasban... de ettol fuggetlenul boldogan elek Californiaban, ahol, ugyanugy, mint Nevadaban, bizony elofordulnak ezek a nyavalyasok. Sot. Skorpio is van :)
Viccet felreteve. Ha a rokonaid azt mondjak nem lattak meg ilyet, akkor nyugodtan menj hozzajuk. En Caliban 7 ev alatt lattam egy arva madarpokot, azt is egy olyan varosban ahol a hazak kozel vannak az erdokhoz, igy nem meglepo ha a kertben boklasznak a 8labuak, sot egy ismerosom olyan helyen lakott, hogy nala 3x is talaltam skorpiot a lakasban. De mashol peldaul meg sosem lattam. Lattam mar kigyot hegyi tura alkalmaval, de mikor kozelebb akartunk menni, hogy fotozzuk, elmenekult.
Ja, a madar pokot az ismeros behozta a lakasba. Megtettszett neki, gondolta a gyerekei meg nem lattak ilyet de mivel nem volt nala semmi (egy delutani kocogasa alkalmaval botlott bele) igy improvizalt. Levette a polojat es abba gyurte bele valahogy a pokot hogy haza tudja hozni. En pont ott voltam es eloszor sokkot kaptam, de mikor lattam, hogy jobban fel mint en tole, akkor kozel mereszkedtem es szemugyre vettem. Persze a gyerekek nagyon elveztek. Aztan kivittuk az udvarra es elengedtuk.
Ha az allatoktol valo felelmed visszatart egy USA utazastol, akkor meg van mit fejlodnod.... es ezt most minden bantasi szandek nelkul mondom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!