Mennyire gyakoriak a személyszállító repülőgépek lezuhanásai? Valahol meglehet nézni mondjuk éves szinten, hogy mikor milyen gép zuhant le?
Azt szokták mondani, hogy egy a millióhoz.
Meg azt is, hogy olyan még nem volt, hogy a repülő fent maradt volna.
De az is igaz, hogy 50%, hogy a repülőd lezuhan: vagy igen, vagy nem.
Viszont a legbiztonságosabb utazási mód a repülő. Az utasok számához képest repülőn van a legkevesebb baleset. Igaz ha van, az egyszere sokakat érint és általában halálos, de ritka. Évente talán 4-5 utasszállító zuhan le, talán 15-20-at ér valamiféle baleset leszálláskor. Ezekből viszont biztosan nagy hírverés van, mert ezek legalább még nem mindennapos dolgok. Évente többmillió járat közlekedik.
Személyes kedvencem a repülőgép katasztrófás sorozat, ami szerencsére a jutyubon is fönn van. Az ott játszó színészek átélése minden szöveges jelentésnél többet mond.
De ha szeretsz sokat olvasni, itt például elég sok napi adatot megtalálsz: [link]
Komplett statisztikákat, naprakész hibalistát, szóval mindent megtalálsz egy helyen.
"De az is igaz, hogy 50%, hogy a repülőd lezuhan: vagy igen, vagy nem. "
Na neked sem a matek volt a kedvenc tantárgyad....
"Na neked sem a matek volt a kedvenc tantárgyad...."
Miért? Az igen-t és a nem-et beledobod egy kalapba és húzol egyet, akkor mekkora a valószinűsége, hogy az igent húzod? Én jó vagyok matekból, valaki viszont elhagyta a humorérzékét...
"Azt szokták mondani hogyha túl élted a repülőtérre vezetö utat akkor már 99,9% az esély rá hogy túléled az utazást."
Hmm, szóval minden ezredik gép lezuhan? Az azért elég nagy baj lenne! Szerencsére ennél jóval biztonságosabb a repülés! :)
Van teljes balesetlista is a weben, ha nem tudod kiguglizni, megpróbálhatjuk kikeresni.
Viszont azt tudd hogy nagyon nagy különbségek vannak az USA-Kanada-EU civilizált légterei, az orosz tajga érdekes légitársaságai meg az afrikai bozótlégitársaságok megbízhatósága között, amennyire tudom az utóbbiról még statisztika sincs...
Jajj mert most egy ócska orosz társaság lezuhant?
Ezé nem kell a sólyommal utazni..DDD
"Jajj mert most egy ócska orosz társaság lezuhant? "
Az lehet, hogy ócska orosz társaság, de a hírek szerint pilóta hiba volt. Szóval ez most kevésbé az ócskavas volta miatt történt.
Amúgy még egy afrikai bozótlégitársaság is biztonságosabb, mint autóval közlekedni. Nyilván a szíve nem ezt súgja az embernek (én se mernék rájuk felülni:)) de a statisztika ezt mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!