Dolgozott már valaki luxushajón?
Igen, a testverem a 14. eve hajozik amerikai luxushajokon. A nyarakat Magyarorszagon tolti, az ev osszes tobbi reszet pedig a hajon. Most mar nem dolgozza magat agyon, de a kezdetekben igen igen kemeny volt a meloja.
Luxushajon dolgoztam van egy ilyen cimu konyv is.
Ha jol beszelsz angolul, belevalo, talpraesett vagy, akkor mehetsz! Mar lehet tanfolyamokat is elvegezni Bp-en.
igen, többön is.
nem volt egy leányálom.
Ismét a 3. vagyok , nos igen a mosogatónak is kell tudnia beszelni nyelveket, nálunk a mosogatosrácok indiaiak voltak és nagyon jól beszéltek angolul , de németül nem kellett nekik. ( pedig egy német cégé a hajó ) . Sajnos a fizetést azt pontosan nem tudom megmondani , de azt tudom hogy egy takarito ( aufklarer ) havonta 700euro + a heti közös borravaló ( mdjuk 30 euro /het ) akkor olyan 820 euro / ho - ez volt egy aufklarer , a mosogatosoknak kicsivel alatta lehet , de sztem olyan 700 nekik is megvan a borravalóval együtt.
Persze, a fizetés gondolom , cégenként változik... de itt ebben az évben ennyi volt.
00:11-es vagyok
Nem undorodom ettől a fajta munkától, most is takarítok, felszolgálok és mosogatok, csak most Skóciában. És úgy néz ki, még évekig ezt a munkát fogom végezni. Mosogatni kimondottan szeretek.
A pénzem itt majdnem ugyanannyi, csak fontban. (nettó 1000 eurót kapott a hajón mindenki, akár szobalány volt, akár mosogató, akár felszolgáló). Kb. 80-100 fonttal kevesebb itt, Skóciában a pénzem, és szerencsére nem kell napi 10-12 órát dolgoznom, mint egy őrült, olyan tempóban. Váltásnapokon, mikor jött az új csoport, napi 12-15 órát is dolgoztunk, és nem úgy, hogy szép kényelmesen eltakarítgatok, hanem iszonyat hajtás volt a takarításnál is, meg a konyhán is.
Bár igaz, hogy nem annyira luxushajó volt, amelyiken én voltam, csak folyami, olyan 3 csillagos szárazföldi hotelnek felelt meg, de a cégnek van néhány olyan hajója, ami akár 4*-nak is megfelel.
A mosogatónak nem volt olyan nehéz munkája a hajón.
Mikor szabadnapos volt, én is voltam feketemosogató. Teljesen alap szintű nyelvtudással is mentek ki emberek, még olyan is volt, aki csak makogni tudott pár szót. Az állásintrejúra persze jobban felkészült.
Köszi szépen a segítségeteket:)
Esetleg tudnátok segítani abban, hogy kit kell keresni és hol? Illetve egy ilyen tanfolyamot elvégezni mennyi ideig tart és milyen árban van? Vagy jobban megéri ha esetleg felkerülsz a hajóra ott megcsinálni a nyelvvel együtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!