Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Dolgozott már vki luxushajón?

Dolgozott már vki luxushajón?

Figyelt kérdés
Mennyi ideig tart egy ilyen út? Fizetés? Meg kell szakadni a munkába? Várok minden információt!!
2009. márc. 12. 15:17
 1/9 anonim ***** válasza:
97%

Egy kozeli rokonom igen, sot meg most is ott dolgozik, sokadik szerzodeset csinalja. Sokat kell dolgozni, lehet pluszt is vallalni meg a sok melle, es akkor megtobb penzed lesz. Ne csak a penzre gondolj, hanem arra is, hogy ingyen van a szallas es az etkezes is, a fizetese legnagyobb reszet felreteszi. Az elejen meg sokat koltott, hiszen olyan helyeken volt ahol elotte meg soha, es nyilvan megvett ezt-azt, de amikor mar sokadszorra megy vissza ugyanoda a hajoval, nem kolt penzt, inkabb felrerak.

Kb. 7-8 honapos egy ilyen szerzodes.

Az egesz vilagot bejarta mar, mindenhol volt tobbszor is.

Par napig en is elvezhettem a hajot, kimentunk meglatogatni ot, de a hajon csak napkozben voltunk, este le kellett rola menni, akkor szallodaba mentunk. Masnap reggel irany megint a hajo. Hatalmas elmeny volt!

Vagj bele, nem fogsz csalodni, es egy 7-8 honapos szerzodest kibirsz, ha nem tetszik annyira, akkor is.

Vilagot latsz, penzed lesz, fejlodik a nyelvtudasod, es edzodz az eletre!

princesscruises.com

2009. márc. 12. 15:52
 2/9 anonim ***** válasza:
98%
Nekunk van egy olyan konyvunk, aminek a cime: Luxushajon dolgoztam. Esetleg kerdezd meg a konyves boltban, es vedd meg, nagyon jo!
2009. márc. 12. 16:06
 3/9 anonim ***** válasza:
97%

Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de nem akarok még egy ilyen témát nyitni ha már ez itt van.

Hol tudnék ilyen munkát találni? Én is régóta szeretnék hajón dolgozni, de nem tudom hol tudnék jelentkezni, mi kell hozzá, stb.

2009. márc. 12. 16:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Én az Est újságba figyelgetem a hirdetést már egy ideje. Azt is irják hozzá,h nyeli elékszítőt biztosítanak. Majd ha legközelebb hozzájutok egyhez akkor bemásolom a hirdetést
2009. márc. 12. 17:26
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Azt hallottam, nagyon nehéz, kőkemény munka. Szabadnap 1 vagy 2 hetente van mindössze 1 nap. A munka nagyon monoton, és napi legalább 12 óra munkát kell teljesíteni, de legtöbbször akár 14 órát dolgoznak. Méghozzá elég nehéz, monoton munkát, pl 14 órán keresztül ágyneműt húzni kabinról kabinra... Meggondolandó. Ha bírod a munkát és nem zavar a monotonitás, akkor hajrá, de pl én 1 hét után megzavarodnék ennyi munkától...
2009. márc. 12. 17:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Azert nem mindenki agynemut huzatolni megy am ki:))) Van meg millio mas melo is a hajon!

Nem szabad fizetni, arra vigyazzatok, a hirdetesre ne fizessetek semmit! Pesten kulonben tobb ilyen iroda is van, de vigyazni kell, mert sok az atveres, lehuzas!

Amikor a kozeli ismerosom jelentkezett Pesten, neki komoly angol, es talpraesettsegi vizsgan kellett atesnie.

2009. márc. 12. 19:10
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én majdnem bevállaltam egy ilyen melót, csak az volt a gond, hogy 3 hónapra tudtam volna csak vállalni nyárra az egyetem miatt, az meg nem pálya. mininmum fél éves szerződés kötnek. be kell menni az irodájukba, és ott először egy csoportos interjú zajlik, ahol mindenki bemutatkozik, mond magáról pár dolgot, pl hogy milyen nyelveken beszél. ott a koordinátor elmondja, mik a feltételek. többféle munka közül lehet választani a hajón, pl konyhai kisegítő, szakács, szobalány, recepciós. ez utóbbi fizet a legjobban, de ehhez kell a legmagasabb szintű nyelvtudás is. majd egyénileg. csinálnak idegen nyelvű interjúkat. ez alapján mérik fel, melyik típusú munkát érdemes elvállalnod.

előre be kell fizetni jelentkezéshez egy bizonyos összeget. ha munkába állsz, az első havi pénzedet egy az egyben levonják általában. ebből fedezik a kiutaztatásod, a betanításod, az egyenruhád..stb költségét. dolgozni baromi sokat kell van hogy napi akár 20 órát. nagy teherbírás szükséges, mert kemény fizikai munka. heti egy szabadnap van, akkor áll a hajó, lehet várost nézni ilyesmi, de vszeg inkább aludni fogsz.

mindenképpen a munka mellett szól, hogy nagyon jó pénzeket lehet összekeresni, a jattot pedig zsebre elteheted. mivel a vendégek gazdag emberek, nem szűkölködnek a borravalóval, főleg ha csinos lány vagy.

havi úgy 800-1200 eurót meg lehet keresni. sokan csinálják, hogy rááldoznak az életükből még családalapítás előtt 3-4 évet erre a melóra, de akkor aztűn nem lesznek gondjaik, hogyan is álljanak ki a nagybetűs életbe, a keresett pénzből a kocsi, lakás adott.

egyébként 2 féle hajóra lehet jelentkezni, óceánjárókra, és folyamikra.

2009. márc. 13. 09:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi most nyáron az MSC Fantasián (Fokuszban is volt)voltunk, és pár magyarul beszélni tudó román mondta, hogy ők szeretnek ott dolgozni, fél évig vannak egy szerződéssel a társaságnál, fizetésről nem tudok. Viszont ők az afféle "luxusboltokban dolgoztak" vagy a kávézókban, az éttermi nagy tömeg kiszolgálására, takarításra mind indonézok voltak (ők alig beszélték a nyelvet...nem részletezem, ez miért előny ott). Az ő szállásuk is jó..jó a társaság, és azt hiszem kiszállhatnak a megállóhelyeken a városba. Abszolút jó munka lehet, viszont ne érts félre, de az emberek akik egy ilyen útra befizetnek, nos többségük úgy néz az ott dolgozókra, mint "szolgákra", de ez persze nem a többség. Na én ennyi infoval tudtam szolgálni... :) Szerintem megszakadni csak a kiszolgálóknak kell, vagy talán nekik sem, egy pult mellett állni nem rossz dolog egy ilyen helyen.
2009. okt. 29. 22:04
 9/9 anonim válasza:
És tanfolyam nem kell ahoz hogy egyáltalán kimehess hajóra dolgozni? én ezt olvastam hogy előtte el kell végezni egy 3hónaőpos tanfolyamot 120ezer ft és csak utána lehet kimenni dolgozni.
2011. nov. 15. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!