Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Dolgozott már valaki luxushajón?

Dolgozott már valaki luxushajón?

Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 12:46
1 2 3
 1/27 anonim válasza:

A cimborám már három éve... :)

kérdezz konkrétan

2009. nov. 5. 14:01
 2/27 anonim ***** válasza:

Valaki biztos, különben nem működnének:)

Viccet félretéve van erről egy könyv, már nem emlékszem az író nevére(magyar srác volt, az biztos), de a címe: Hajó, hanem (ha jól emlékszem), keress rá neten, azt rendeld meg, nekem nagyon bejött, vicces könyv, de azért mégis sokmindent meg lehet tudni a hajón való munkáról.

2009. nov. 5. 14:16
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

igen , én dolgoztam egy folyami luxushajón , itt a Dunán, 2szer azonban nyáron csináltunk egy 3 hetes utat amikor majdnem lementunk a Fekete-tengerig.

Márciusba megyek egy másikra remélem :D

Ha érdekel valami nyugodtan kérdezz , ha tudok felelek:)

2009. nov. 5. 15:33
 4/27 anonim válasza:
100%

Üdv!

A nyelvtudás az kell. Arra a felvételinél is odafigyelnek.

Általában felszolgálónak, takarítónak, bárosnak és hasonlóknak mennek ki az emberek, de van sok más is ( a cimbora felszolgálóként kezdte, aztán rendszergazda lett, most infot tanít).

Ha nincs ilyen képzettséged, általában egy általuk szervezett tanfolyamra kerülsz. Utána vizsga: nyelvből is meg a tanfolyamból is.

Keresni azt lehet dögivel, a hátulütője hogy nem kapsz csak dollárt vagy fontot (a fonttal jobban jársz, az stabilabb). Cserébe rengeteget kell dolgozni. 10-12 óra átlagosan.

Hajóból is van egy pár. Az elején azt kell eldönteni hogy folyami hajóra vagy óceánjáróra akarsz menni.A folyamin több a kikötő, de állítólag ott nagyobb a hajtás is.

Óceánjáróból a Queen Mary 2 és a Queen Elisabeth (ezek a Qunard hajói, de ha jól tudom van más társaság is, de nálunk ők az elérhetőek).

Ami nagyon ..Nagyon szar benne az az el és bezártság. A kabin kicsi(épp elfértek benne ( 3 an asszam) és ablaka sincs). Net van, de fizetned kell érte.

Szórakozási lehetőség is van, mozi, bár, úszómedence, edzőterem .... de ez nem a dolgozók pénzéhez van igazítva. De pl van könyvtár is.

Az utasok sznobok beképzeltek és bunkók, ami szar, mert kell gyomor elviselni őket, cserébe hülyék ami mulatságos :).

Magyarok közt nagyon kicsi az összetartás mint itthon is, oda kell figyelni.

Szóval rengeteg hátránya van, az előnye pedig az hogy nagyon nagyon sok pénzt keresel vele ( ha el nem bulizod míg ott vagy, hogy ép ésszel kibírd).

Azonkívül világot látsz. Amikor kiköt a hajó és szerencséd van és épp pihensz kimehetsz te is. Bejárhatod a fél világot.

Általában fél évre lehet kimenni, és kb 2-4 hónapra jöhetsz haza 1 szerződés alatt.

Szóval ... Hajóra menni egy nagyon komoly döntés.

De mondom, nagyon fájdalmas ha kötődsz valaki(k)hez itthon. Páron már bekattantak ott (ha erőszakosakká váltak tőle azonnal kirakták őket, a következő kikötőben, ha az Malibu akkor ott.Egyébként a ki és hazajutásod a cég fizeti ( általában Londonban vagy New Yorkban lehet felszállni rá).

No most hirtelen ennyi jutott eszembe, kérdezz még ha valami kimaradt! :)

Aztán lehet gondolkodni :D

2009. nov. 5. 15:44
 5/27 anonim ***** válasza:

3. vagyok...

Kedves utolsó ezt jól leáltalánositottad az összes hajót kb. és nincs is igazad.

1 . Én 1edül laktam egy kabinban, egész végig márciustól novemberig ( igen , most jöttem haza ), és még ablaka is volt a kabinnak , persze kinyitni nem lehetett.

2. Nem minden utas bunkó paraszt söt , azt mondom hogy 80% tök normális. Mivel ha már kifizetnek egy 1 hetes utért 5000 eurot , akkor vszni hogy nem tajparasztok.

3. Elárulom , hogy a hajón legalább 15-20 magyar volt , és tökéletes volt az összetartás , söt az egész crew között, (100) indiaiak, németek stb , sose volt komolyabb vita. A magyarok is segitettek egymásnak , haverjaim lettek.

4. bezártság? igen kár hogy ugye megáll a hajó elég gyakran városokban mivel valamivel kell szórakoztatni az utasokat , és kimennek , ha van szabad idöd te is kitudsz menni akárhova .

2009. nov. 5. 15:57
 6/27 anonim ***** válasza:

jah és 2-4 honapra lehet kimenni?

A szezon március közepétöl tart novemberig , átalában a folyami hajókon, a tenger járokon sem 2-4 honap van ,hanem legalább 6.

2009. nov. 5. 15:58
 7/27 anonim ***** válasza:
Én is csak egy könyvet tudok ajánlani, kétszer olvastam, és annyira kedvet kaptam egy luxushajós melóhoz, hogy azt is bevállalnám, hogy első szerződésemmel csak takarítsak nyelvtanulás céljából, és másodiknál meg valami komolyabb munkát vállalnék. A könyv címe: Bácska Judit: Hogyan éltem túl a Karib-tengert? Egy magyar csaj írta, és a saját sztorija az egész :)
2009. nov. 5. 20:37
 8/27 anonim válasza:
Magyar Tamást nem imeri valaki, ő is egy dunai hajón van. Unokatesóm.
2009. nov. 5. 20:56
 9/27 anonim ***** válasza:
20:3 vagyok, amúgy én csak óceánjáróra mennék :D dunaira nem... igények és pofonok :D Bár nekem csak egy álom marad, gyáva lennék kimenni.
2009. nov. 5. 20:57
 10/27 anonim ***** válasza:
Utolsó ne legyél gyáva ! Ha tényleg szeretnél kimenni , akkor sikerülni is fog :)
2009. nov. 5. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!