Dolgozott már valaki luxushajón?
A cimborám már három éve... :)
kérdezz konkrétan
Valaki biztos, különben nem működnének:)
Viccet félretéve van erről egy könyv, már nem emlékszem az író nevére(magyar srác volt, az biztos), de a címe: Hajó, hanem (ha jól emlékszem), keress rá neten, azt rendeld meg, nekem nagyon bejött, vicces könyv, de azért mégis sokmindent meg lehet tudni a hajón való munkáról.
igen , én dolgoztam egy folyami luxushajón , itt a Dunán, 2szer azonban nyáron csináltunk egy 3 hetes utat amikor majdnem lementunk a Fekete-tengerig.
Márciusba megyek egy másikra remélem :D
Ha érdekel valami nyugodtan kérdezz , ha tudok felelek:)
Üdv!
A nyelvtudás az kell. Arra a felvételinél is odafigyelnek.
Általában felszolgálónak, takarítónak, bárosnak és hasonlóknak mennek ki az emberek, de van sok más is ( a cimbora felszolgálóként kezdte, aztán rendszergazda lett, most infot tanít).
Ha nincs ilyen képzettséged, általában egy általuk szervezett tanfolyamra kerülsz. Utána vizsga: nyelvből is meg a tanfolyamból is.
Keresni azt lehet dögivel, a hátulütője hogy nem kapsz csak dollárt vagy fontot (a fonttal jobban jársz, az stabilabb). Cserébe rengeteget kell dolgozni. 10-12 óra átlagosan.
Hajóból is van egy pár. Az elején azt kell eldönteni hogy folyami hajóra vagy óceánjáróra akarsz menni.A folyamin több a kikötő, de állítólag ott nagyobb a hajtás is.
Óceánjáróból a Queen Mary 2 és a Queen Elisabeth (ezek a Qunard hajói, de ha jól tudom van más társaság is, de nálunk ők az elérhetőek).
Ami nagyon ..Nagyon szar benne az az el és bezártság. A kabin kicsi(épp elfértek benne ( 3 an asszam) és ablaka sincs). Net van, de fizetned kell érte.
Szórakozási lehetőség is van, mozi, bár, úszómedence, edzőterem .... de ez nem a dolgozók pénzéhez van igazítva. De pl van könyvtár is.
Az utasok sznobok beképzeltek és bunkók, ami szar, mert kell gyomor elviselni őket, cserébe hülyék ami mulatságos :).
Magyarok közt nagyon kicsi az összetartás mint itthon is, oda kell figyelni.
Szóval rengeteg hátránya van, az előnye pedig az hogy nagyon nagyon sok pénzt keresel vele ( ha el nem bulizod míg ott vagy, hogy ép ésszel kibírd).
Azonkívül világot látsz. Amikor kiköt a hajó és szerencséd van és épp pihensz kimehetsz te is. Bejárhatod a fél világot.
Általában fél évre lehet kimenni, és kb 2-4 hónapra jöhetsz haza 1 szerződés alatt.
Szóval ... Hajóra menni egy nagyon komoly döntés.
De mondom, nagyon fájdalmas ha kötődsz valaki(k)hez itthon. Páron már bekattantak ott (ha erőszakosakká váltak tőle azonnal kirakták őket, a következő kikötőben, ha az Malibu akkor ott.Egyébként a ki és hazajutásod a cég fizeti ( általában Londonban vagy New Yorkban lehet felszállni rá).
No most hirtelen ennyi jutott eszembe, kérdezz még ha valami kimaradt! :)
Aztán lehet gondolkodni :D
3. vagyok...
Kedves utolsó ezt jól leáltalánositottad az összes hajót kb. és nincs is igazad.
1 . Én 1edül laktam egy kabinban, egész végig márciustól novemberig ( igen , most jöttem haza ), és még ablaka is volt a kabinnak , persze kinyitni nem lehetett.
2. Nem minden utas bunkó paraszt söt , azt mondom hogy 80% tök normális. Mivel ha már kifizetnek egy 1 hetes utért 5000 eurot , akkor vszni hogy nem tajparasztok.
3. Elárulom , hogy a hajón legalább 15-20 magyar volt , és tökéletes volt az összetartás , söt az egész crew között, (100) indiaiak, németek stb , sose volt komolyabb vita. A magyarok is segitettek egymásnak , haverjaim lettek.
4. bezártság? igen kár hogy ugye megáll a hajó elég gyakran városokban mivel valamivel kell szórakoztatni az utasokat , és kimennek , ha van szabad idöd te is kitudsz menni akárhova .
jah és 2-4 honapra lehet kimenni?
A szezon március közepétöl tart novemberig , átalában a folyami hajókon, a tenger járokon sem 2-4 honap van ,hanem legalább 6.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!