Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha a zebránál valaki megáll...

Ha a zebránál valaki megáll nekem, hogy emeljem a kezemet, hogy köszönjem meg?

Figyelt kérdés
2013. aug. 27. 11:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"Teljesen mindegy, hogy hogy viselkedik a gyalogos, a törvény őt védi. A KRESZ nem udvariassági szabálykönyv, hanem sziklaszilárd törvény, amit be kell tartani."

Neked is csak azt tudom mondani, hogy teljesen másról írsz, mint ami a kérdés volt. Nem vita kérdése hogy kit véd a kresz, és hogy meg kell e állni.

De ettől még meg köszönheti a gyalogos!!

Nem azt mondom, hogy ha 30 álnak egy zebránál mindenki köszöngessen, de ha 1 gyalogos miatt megállok, akkor az igenis inthet inthet egyet...

2013. szept. 1. 22:25
 22/28 anonim ***** válasza:

" És?? attól még nem tudod megköszönni????"

Akkor újra felteszem a kérdést: Ha átmész a zöldön akkor a pirosnál állóknak integetsz mert elengedtek? Nem, nem más szitu. Ugyanaz a szitu: neked elsőbbséged van, ezért mész, a pirosnál pedig betartják a kreszt és állnak!! Zebra dettó ugyanez: gyalogosnak elsőbbsége van, tehát megy, autósnak nincs, tehát megáll.

De ha úgy jobban tetszik akkor ne legyen lámpa, mert tényleg nem a legjobb helyzet (hiszen a pirosnál akkor is állni kell, ha a senki nem megy keresztbe), ezért legyen példa inkább főút-mellékút esete. Mész a főúton és minden mellékúton neked elsőbbséget megadó járműnek integetsz?? Ne viccelj már! Elsőbbséged van a főúton, tehát haladsz és kész. Zebrán sincs ez másképp, csak a nagy kasztni miatt azt hiszed az erősebb kutya b*szik tehát a gyengébb köszöngessen neked. Dehogy köszöngetek! Majd köszöngetek akkor ha mellékútról kienged valaki amikor járművel közlekedek vagy pl. ha gyalogosan olyan helyen állnak meg és segítik az átjutásom ahol amúgy nincs zebra tehát nincs elsőbbségem. Ilyen helyen én is köszöngetek. De ahol elsőbbségem van, ott mi a fenének, de tényleg?

2013. szept. 1. 23:13
 23/28 anonim ***** válasza:
Te megköszönöd a gyalogosnak, hogy nem lép le eléd a zebránál (holott neki van elsőbbsége), hanem megvárja, hogy megállj? Ugye nem?
2013. szept. 2. 08:16
 24/28 anonim ***** válasza:
48%

De amúgy ezen logika alapján a trabantos köszöngessen a többi személyautónak, a többi személyautó a nagy terepjáróknak, azok pedig a kamionoknak és teherautóknak köszöngessen minden olyanért amikor megadták nekik a kresz szerint amúgy is kijáró elsőbbséget. Szóval mindig köszönd meg, hogy az erősebb nem gázolt át rajtad, pedig megtehette volna hiába neked volt elsőbbséged!

Komolyan nem értem, hogy egyesek mit gondolnak a zebráról... és sajnos ezek az emberek is ott szaladgálnak az utakon. :(

2013. szept. 2. 09:55
 25/28 anonim ***** válasza:

"De amúgy ezen logika alapján a trabantos köszöngessen a többi személyautónak, a többi személyautó a nagy terepjáróknak, azok pedig a kamionoknak és teherautóknak "

Ne haragudj, de szerintem neked kisebbségi komplexusod van :)

Ha engem átenged egy autós a zebránál, megköszönöm.

Vagy ezentúl ne tegyem?

2013. szept. 2. 10:34
 26/28 anonim ***** válasza:

"Akkor újra felteszem a kérdést: Ha átmész a zöldön akkor a pirosnál állóknak integetsz mert elengedtek?"

Dehogy integetek!! Még is ,hogy gondolod??

Próbálj már meg minden lámpánál integetni!

Nem lehet, balesetveszélyes mert nem az útra figyelsz, elengeded a kormányt, nem előre figyelsz. És értelmetlen is. A gyalogos azt hinné valahonnan ismered, azért integetsz. Nem tudja hogy azért intesz, mert köszönöd, hogy nem ugrott eléd, és nem vérezte össze a motorháztetőt!

Ugyan akkor a gyalogos fel tudja emelni a kezét, ha megállok, csak úgy, felebaráti szeretetből.

Írtál még valamit, de már az első mondat butaság, a többire már nem is vagyok kiváncsi.

2013. szept. 2. 10:42
 27/28 anonim ***** válasza:

"Ha engem átenged egy autós a zebránál, megköszönöm.

Vagy ezentúl ne tegyem?"

Ne tedd, miért teszed? Elsőbbséged van, amit megadnak. Neki kéne megköszönni ha ezzel nem kívánsz élni és elengeded.

2013. szept. 2. 10:56
 28/28 anonim ***** válasza:

"Dehogy integetek!! Még is ,hogy gondolod??

Próbálj már meg minden lámpánál integetni! "

Oksa, ezt meg is beszéltük. Ha te nem integetsz akkor a gyalogostól milyen alapon várod el? Ha te főúton mész a kis autóddal én pedig mellékútról a nyergessel és nem ütlek el téged, hanem megadom az elsőbbséget akkor legyek felháborodva amiért nem köszönöd meg nekem? Tényleg nem érted a párhuzamot? Gyalogos kontra személyautó hasonló mint a személyautó kontra nyerges. Mégis a gyalogostól elvárnád, hogy legyen hálás amiért megkapta a kresz szerinti elsőbbségét. Veled valami nem százas azt hiszem! :)

2013. szept. 2. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!