Ha a zebránál valaki megáll nekem, hogy emeljem a kezemet, hogy köszönjem meg?
Kedves 8. válaszoló, szerinted a gyalogosnak tényleg meg kéne köszönni, hogy nem ütik el ott, ahol elsőbbsége van?
Külföldön élek, és itt alap, hogy az autós megáll a zebránál, és nem várja el, hogy ezért a gyalogos még hálás is legyen.
"még mindig nem te teszel szívességet! Miért kéne megköszönni?"
Ok, ebből ne csináljunk problémát.
Én ezentúl nem állok meg a gyalogosnak, és nincs kérdés, hogy megköszönje e vagy sem.
"kötelességed, hogy megállj a zebránál"
És ha nem teszem?
Nem állok meg, mert elegem van a bunkó gyalogosból aki felsőbbrendűnek hiszi magát, csak mert ő a gyalogos, úgy lép a zebrára, hogy körbe se néz, csak mert a KRESZ védi, és még véletlenül se emelné fel a kezét, sőt oda se néz az autósra, szóval mi van ha az ilyeneket nem engedem át?
Őszintén, akkor mi lesz?
Utánam szalad?
Vagy a minden zebránál álló rendőr megbüntet?
Ugyan már...
Egyébként ha bemész pl egy boltba, nem kell köszönni.
Nincs rá semmilyen törvény, ami előírja neked, köszönjél.
Egyszerűen csak illik.
"autós megáll a zebránál, és nem várja el, hogy ezért a gyalogos még hálás is legyen."
jaj dehogy
nem kell hálásnak lenni, nem kell leborulni a földre, bőven elég ha biccent egyet a fejével
vagy csak annyit mond, hogy kösz paraszt
az is több a semminél
"Ok, ebből ne csináljunk problémát.
Én ezentúl nem állok meg a gyalogosnak, és nincs kérdés, hogy megköszönje e vagy sem."
Így van, légy paraszt, csak mert nem emelünk szobrot neked azért mert betartod ami a kötelességed lenne! Nem tudom te mit szólnál ha más is így állna hozzá és egy napos a kedves gyermeked, anyukád, testvéred stb. ütné el valaki hozzád hasonló kedves ember.
Amúgy felesleges ez a szájtépés. Nekem pl. mindig mindenki megáll. Most vagy mindig rendes autósokat fogok ki :) vagy csak félnek, hogy elütnek. Igaz, fiatalon könnyen megtehetem, hogy az autó elé lépek aztán ha úgy látom még sincs kedve megállni, akkor visszaugorhatnék, de valahogy mindig mindenki megáll ha elé lépek. (Nyilván nem féktávon belül)
"Ja mert te minden zöld lámpánál megköszönöd a pirosnál állóknak hogy megadták az elsőbbséget???"
Teljesen más eset ha lámpa van.
Nyilván megáll az ember, ha piros van és nem hajt a gyalogos közé, meg a másik autó elé.
Nem is értem ezt miért írtad.
"igy van, légy paraszt, csak mert nem emelünk szobrot neked azért mert betartod ami a kötelességed lenne"
Figyelj! Én nem parasztoztalak le téged , pedig egy buta primitív, troll gyökér vagy. Lehet így is beszélgetni :)
Elfelejtetted mi volt a kérdés. Nem az hogy meg kell e állni vagy nem!! Kötelességem átengedni. És?? attól még nem tudod megköszönni????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!