Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha a zebránál valaki megáll...

Ha a zebránál valaki megáll nekem, hogy emeljem a kezemet, hogy köszönjem meg?

Figyelt kérdés
2013. aug. 27. 11:12
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
24%
Sehogy. A zebránál meg kell állni, és átengedni a gyalogost. Nehogy már meg kelljen köszönni, ha valaki betartja a KRESZ-t.
2013. aug. 27. 11:25
 2/28 anonim ***** válasza:
Én bólintok eggyet, ha nagyon jó kedvemben vagyok intek is és igyekszem gyorsan áthaladni, hogy ne tartsam fel. Viszont a normális viselkedés tényleg nem ez lenne, de nálunk a faluban már nagy dolognak számít az, ha valaki megáll vagy legalább lelassít átengedni a gyalogost.
2013. aug. 27. 11:53
 3/28 anonim ***** válasza:
27%

Igy van ahogy előttem mondták!!

Köszönni ott szokás ahol az egyenrangú közlekedők közül az egyik előre engedi a másikat. Illetve méginkább ott szokás, ahol az egyébként elsőbbséggel rendelkező lemond a jogáról pedig nem lenne kötelessége!

Ne üljünk fordítva a lovon!!

2013. aug. 27. 12:00
 4/28 anonim ***** válasza:
61%

" és igyekszem gyorsan áthaladni, hogy ne tartsam fel."

A körülményekhez képest ez oké de azért túlzásba nem kell esni. Merthogy láttam én már nagyszülőnek kinézőt gyerekkel rohanni. Nem siettek sehova zebra után de a zebrán futva mentek át pedig mindenki megállt nekik a két sávos úton. Tipikus példája volt annak amikor a gyalogos önmagát egy senkinek tartja az autósokhoz képest. Mintha kevesebb joga lenne úgy érezte szerintem a nagyi.

2013. aug. 27. 12:34
 5/28 anonim ***** válasza:
70%
Én sem szaladni szoktam, de azt sem szeretem mikor autóval vagyok és valaki megáll előttem a zebrán, hogy felvegye a telefonját, vagy nyomja a kemény csávót, hogy neki elsőbbsége van. Egyébként tapasztalat szerint városban kb. 2 autósból 1, felénk 10 autóból 1 enged át a zebrán. Így nem csoda, ha az ember nagyra értékeli, ha valaki betartja a KRESZ-t. Persze ez valahol olyan, mintha a boltos megköszönné a vásárlónak, hogy nem rabolta ki, de a baj nem a gyalogossal van, hanem a magyar közlekedési morállal. Ma már fűnek-fának lehet autója, megkockáztatom, hogy nagyon sokan még ma sem tudnak arról, hogy meg kell állni a zebránál, ha gyalogos várakozik.
2013. aug. 27. 12:53
 6/28 anonim ***** válasza:
(Kapcsolódó rövidfilm: http://www.youtube.com/watch?v=Zw0oGrMbTa4 )
2013. aug. 27. 12:54
 7/28 anonim ***** válasza:
73%
Azért tegyük hozzá, hogy gyalogos függő is a dolog. Nekem pl szinte mindig mindenki megáll. Határozottan kell odamenni annyi a trükk. Vagy pl idős, bottal járó ember botját belengeti akkor is simán megállnak.
2013. aug. 27. 14:32
 8/28 anonim ***** válasza:
74%

"Sehogy. A zebránál meg kell állni, és átengedni a gyalogost. Nehogy már meg kelljen köszönni, ha valaki betartja a KRESZ-t"

Látszik hogy nem vezetsz, csak gyalogolsz.

Autósként ilyenkor csak annyit szoktam mondani: szívesen, bunkó! ;)

Ritkább eset ha én vagyok a gyalogos, de mindig intek ha átengednek. Tudom, hogy jól esik az autósnak...

Ja és nem sétálgatok mint ha a plázába lennék! Némelyik gyalogost nem kéne kiengedni az utcára, mennek mint a birkák, körbe se néznek.

Azt hiszik ,hogy mert ők messziről látják az autót, őt is mindenki látja, és egyébként is védi a kresz, ha lelép az autó elé, az igen is álljon meg! Ha meg lefejelik a szélvédőt, fel vannak háborodva.

Már bocsánat:)

2013. aug. 27. 15:54
 9/28 anonim ***** válasza:

"Némelyik gyalogost nem kéne kiengedni az utcára, mennek mint a birkák, körbe se néznek."

A gyalogos átkelőnél a közledésben 2 fél van - rosszabb esetben 3, mert volt már olyan, hogy valami hülye ott akart előzni és nem látta, hogy megyek át a zebrán. De maradjunk annyiban, hogy gyalogos akárki lehet - előfordulhat, hogy éppen csak kiengedték elmeosztályról, most dobta a barátnője, kirúgták a munkahelyéről - nem tudhatod, hogy éppen mire gondol. Neked, mint "erősebb" félnek kell felkészülnöd arra, hogy óvd a gyengébbet. Az autósnak tudnia kell a KRESZ-t és csak úgy ülhet autóba, hogy biztonságosan tud vezetni. Ezzel szemben a gyalog számára nem írható elő hivatalosan a kötelező KRESZ-ismeret, nem tilthatod, hogy használja a 2 lábát vagy hogy ne dugja be a fülét. Idegeskedni lehet miatta - én is szoktam, de attól még neki van igaza, ha át akar menni.

"ha lelép az autó elé, az igen is álljon meg!"

Akkor is álljon meg az autó, ha nem lép le a gyalog. Szerintem így gondoltad te is - én azért a félreértések elkerülése végett kiegészítem.

2013. aug. 27. 16:06
 10/28 anonim ***** válasza:
11%

"Autósként ilyenkor csak annyit szoktam mondani: szívesen, bunkó! ;) "

Te valamit nagyon rosszul értelmezel! NEM!! NEM még mindig nem te teszel szívességet! Miért kéne megköszönni?

2013. aug. 27. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!