Tunéziai tippek, tanácsok, mit vigyünk-mit ne?
Jövőhéten utazunk Monastirba (sun club el mouradi skanes hotel), repülővel Debrecenből. Akik már jártak itt, tudnának tanácsot adni, mire érdemes figyelni? Vámmentes bolt van-e, hol váltanak jól, olivaolajat hol érdemes venni? Ruhanemü, cipő, szandál van-e, érdemes-e venni..., minden, ami eszedbe jut, kérlek írd le.
3 éves kislány és a nagyfiam is jön velünk.
Ezen az oldalon:
6 drb. tunéziai útibeszámolót találsz. Olvasd el egyenként és szűrd le a tanulságot.
ez az a hotel?
4,6-s értékelés nem a legjobb egy hotelnél, de tunéziában sokat ne várj el, szerintem ez nem egy túl rossz hotel lehet.
Már ezer fele utaztunk a világban, kisgyerekkel is.
Amit vinnetek kell gyógyszerek. Fájdalom és lázcsillapító, orrspré, sebfertötlenítö, kötszere, és hát gyomor problémára (ez a leggyakroibb). Ide ha mást nem kapsz akkor probiotikum, de én külföldön élek itt van egy szuper szer ami segiti a bélflóra vissza állítását, és ez egy szárítótt élesztöböl nyert természetes por.
Legyetek szuper jól biztosítva.
Mindenképpen olvass utánna, hogy saját valutájukat használják vagy elég a dollár is. sok országban mindenhol lehetett fizetni dollárban és dollárban is kint vannak az árak. Legtöbb helyen nem is váltottunk csak dollárt.
Ha saját pénzüket használják, akkor már itthon válthatsz akár a reptéren is, vagy ha leszálltok akkor a reptéren. ezek mindig elfogadhatóan váltanak, és nem kell rohangálni utánna. az ottani reptéren nehezebb mert ha utazási irodával mentek akkor azok várnak már rátok...
Naptej minden mennyiségben, ilyenkor tunéziában 40 fok felett van még este is csak höség, vagy az árnyékban ücsörögtök vagy szénné égtek.
Legközelebbi nyaralásotokhoz ajánlom, hogy azelött érdeklödj a helyröl, a hotelröl az országról mielött lefoglaljátok. Tunézia pl tipikus ország ahol sokminden nincsen a hotelek minösége nem éppen szinvonalas, de rettenetesen olcsó. Pl Törökország csak kicsit drágább, de ott rengeteg új hotel van és nagyon magas szinvonalra képesek (persze nem mindegyik). Nyáron meg arab országba nem mennék. egyszerüen annyira meleg van, hogy nem igazán élvezi az ember. Nyáron a legtökéletesebb európai országokba menni, spanyol, protugál, olasz, francia, horvát, görög. itt szuper meleg van, de nem kell azért megfölni.
" már itthon válthatsz akár a reptéren is, vagy ha leszálltok akkor a reptéren. ezek mindig elfogadhatóan váltanak"
???
Reptéri pénzváltónál nem létezik drágább szerintem. Elfogadható? Durva lehúzás ami ott van.
Bármely európai reptéren igaz volt ez ahol jártam, nem csak Budapesten. Persze lehet, hogy Tunéziában máshogy van, bár kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!