Európai Egészségbiztosítási kártyával milyen orvosi ellátásra vagyok jogosult az EU országaiban?
Ez nem egészen igaz amit az elözö írt. Minden olyan ellátásra jogosult vagy ami orvosilag igazolt. Vagy is minden ami fáj. Torokfájással vagy hátfájással is ellátnak, söt injekciót vagy gyógyszert is kapsz ingyen, vagy max felírásra. Olyat ami kivizsgálásra szorul azzal már haza küldenek.
Pl a szememen egy alergiás fiszketés jött ki, a háziorvos felírt egy krémet de azt mondta ha nem használ max szemorovs beutal de onnan eég nagy a valoszínüsége hogy otthoni kivizsglásra küldenek. Egy barátomnak hátfájása volt, kapott injekciót és gyógyszert is ingyen, de ha nem javult volna akkor már tovább nem kezelték volna, hanem haza küldik. Aztán voltam balesetes ismerösömmel korházban ott is kapott a srác ingyen fájdalom csillapítot, mindent végig ellenöríztek rajta, röntgen stb...
én első
amit leírtál azt hívják ez egészségügyben sürgősségi ellátásnak.
Hát én úgy tudtam a sürgöségi ellátás olyan ami az életedet megmenti esetlegesen, vagy nagyobb fájdalomad van.
Torok fájás nem hiszem , hogy sürgöségi ellántás,még is ellátnak.
Nem, a sürgösségi ellátás minden első ellátás. Tehát a torokgyulladás is. Ha nem gyógyul és baktériumtenyésztésre kell küldeni, az már nem. Ha gy hormonkezelést kell sok vérvétellel végigkísérni, az nem.
A nyílt törés műtétje igen, de a rehabilitáció nem.
(Megértem, hogy hülye elnevezés, de így hívják. Amire te gondolsz, az a traumatológia)
A legtöbb ellátás nem ingyenes, mert sok országban van vizitdíj, amit neked is meg kell fizetned, hasonlóan az ottani polgárokhoz.
Ha mentő visz be az intenzívre, akkor könnyen lehet, hogy ingyenes, de ha elmész egy orvosi rendelőbe, akkor sok országban fizethetsz vizitdíjat. Persze egy 20 Eurós vizitdíj még mindig olcsóbb, mintha az orvosi ellátás teljes összegét 100-200 Eurót kéne fizetned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!