Van még egyáltalán olyan fiatal aki itthon akar maradni, és nem akar külföldre menni?
22:17!
Érdekes meglátás! Mit dolgoztál külföldön? Én beszélem a nyelvet, a szakmámban dolgozom, nem kisegítő munkát végzek, emellett ismerkedek helyiekkel, magyarok társaságára nem igen vágyom. Nyitottnak kell lenni az új emberekre, dolgokra. Akinek erős az otthonhoz való kötődése, mint neked, az soha nem fogja magát jól érezni külföldön. Az időjárás alapján megítélni egy országot meg szimplán hülyeség, szerintem. Nekem az élet nyugodtsága és a magasabb fizetés jelenti a jó életet.
A válaszod alapján, mivel otthon sem tudod mihez kezdj, nekem az jön le, hogy nem feltétlen vagy képzett személy, ami egyenes oka annak hogy hazamentél. 6 éve élek külföldön, találkoztam pár emberrel, és az esetek nagy részében azok mentek haza rajongva Magyarországért, akik idekinn sem találták meg a számításukat.
Utolsó!
Igazad van, nincs egyetemi végzettségem.Nem magyarországi vagyok egyébként de a szakmámat tekintve egészségügyi technikus vagyok ami egy nagyon keresett szakma ha beszéli az adott ország nyelvét az ember.Én nem beszéltem a nyelvet.Időm sem volt rá tanulni és az a bizonyos nyelv nettó krákogás, Európa talán legnehezebb nyelve.A kinti magyarok tényleg hányadék emberek ebben egyetértünk.De nem értek egyet azzal, hogy a klíma miatt hülyeség utálni egy országot.Szerinted a gazdagabb vagy nyugdíjas nyugatiak miért Magyarországon vesznek maguknak házat és jönnek hozzánk lakni?Jómagam is segítettem egy kollégának házat venni itthon-mármint Magyarországon(Érdekes ez a kettős identitás is egyébként).Szóval igen itthon.Az a bizonyos kolléga is csodálatos helynek festi le a földünket.Csak mi nem tudjuk értékelni mink is van! Minden nap borzalmasan éreztem magam a szürke, se nem hideg, se nem meleg napok miatt.Ráadásul el is butultam, borzalmasan egyhangúan fejezem ki magam.Mégcsak 25 éves vagyok, úgy hogy szeretnék valamit elérni az életben.Ezt külföldön nem találod meg, hacsak nem úgy mennek ki ahogy te.Tudod a legtöbb magyar aki kimegy itthon sem találna jobb állást.De itthon nem keres annyit amennyi fedezi a napi ivászatot és cigarettát, a kinti fizetés viszont elég arra, hogy egy koszfészekben tengődjön sokadmagával és egésznapos bódulatban legyen.Én nem ez a kaliber vagyok.Egyébként te hol élsz és mivel foglalkozol?Életkorod?
"Szerinted a gazdagabb vagy nyugdíjas nyugatiak miért Magyarországon vesznek maguknak házat és jönnek hozzánk lakni?"
Azért jönnek ide, mert német, osztrák, stb nyugdíj mellett Magyarország igencsak olcsónak számít.
"Egyébként te hol élsz és mivel foglalkozol?Életkorod?"
32 éves vagyok, Kanadában élek már 6 éve, állampolgár is vagyok, de még a magyar is megvan, de csak az EU-n belüli esetleges utazások könnyítése végett. Szoftverfejlesztő cégnél dolgozom Toronto belvárosában. 26 éves korom óta élek itt, előtte 1,5 évig éltem Angliában, ahol szintén szoftverfejlesztéssel foglalkoztam. Magyarországon a szüleimen kívül nincs senkim, ismerősök vannak ugyan, de a ritka kapcsolattartás miatt halványak. Itt vannak a barátaim, ismerősi köröm, stb, itt érzem jól magam. Aki csak azért jön külföldre, hogy a napi cigije meg piája meglegyen, az való igaz, sehol sem húzza sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!