Miért fotóznak annyit az ázsiai túristák?
Ez nem városi legenda vagy tévhit, az ázsiai túristák állandóan csak fotóznak mindent amikor nyaralnak. Töbsször tapasztaltan külföldön, hogy csapatosan, mindenkinél egy profibb vagy csak egy kompakt fényképezőgéb és minden szart lefotóznak, szinte semmit nem csodálnak meg a saját szemükkel. Volt egyszer, hogy Béecsben az ázsiai túrista még a kastély prospektusát is 20 centiről fozóta.
Valaki tudja, hogy miért van ez a szokásuk, vagy miért alakult ki bennük ez a fotózási kényszer? :D Vagy otthon náluk állandóan ezeket a képeket nézegetik vissza?
Kérdező, meg utolsó, ne legyetek már értetlenek.
Persze, hogy a német turistahorda nem kezd el kattintgatni a buszból kiszállva, mert az ő kultúrájukhoz képest magyarországon ALIG van különbség.
Nem tudom, te láttál-e már európai turistát ázsiában, de én igen. Ugyanúgy lefotóznak minden hagyományos ruházatba öltözött egyedet, a tokiói metrón videózzák, ahogy a külön erre fenntartott biztonsáiak bottal tolják be az embereket a záródó ajtó mögé (holott ez a japánoknak a világ legtermészetesebb dolga, azon sasolnak, hogy ezt mégis mit kell videózni). A kínais válaszadó is remek példákat írt.
Egy európai európában nyaralását egyszerűen nem hasonlíthatod össze egy ázsiaiéval. Ázsiában meg a fehér turistahordák kattintgatnak a profi gépekkel. És tudod miért? Mert oda sem a csórók járnak, hanem akiknek telik rá. És telik jó gépre is általában. Ahogy az ide jövő ázsiaiak sem a munkásosztály, hanem a jobban keresők - szóval felesleges rajta meglepődni, hogy jobb géppel jönnek.
Mert írtad, hogy profibb gépekkel jönnek :)
Egyébként persze, hogy kialakult európában ez a sztereotípia. Ahogy ázsiában meg az, hogy az európai turista fényképezget minden sz*rt. Ilyen egyszerű :)
Nézegettem a válaszokat és sok mindet le lehet szűrni..Én voltam Japánban!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és az ott sétáló fehér turisták nem is fotóztak!!!!!
csak alig!!!! pl sok ott a magyar turista azok úgy járkáltak, hogy gép se volt náluk..
Én bejártam egész japánt 390 képet csináltam
Japánban nagyon élénk a belföldi turizmus és a brelföldi jpán turisták japánon belül is nagyon nagyon fényképeznek, csak akkor nem oszlopokat meg a papírt, hanem egymást meg az autókat meg az épületeket minden szögből stb..
amiért ez van az a munka tisztelete: nem tudnak kikapcsolódni, csak a munkán jár az eszük, az utazás közben is dolgoznak, fényképeznek.,.ezután ezekől a képekből blogokat csinálnak, megosztják ismerőseikkel, kisregényt írnak hozzá és mivel csak ötévente engedhetnek meg maguknak nagyobb utazást, ezért minden apró részletet meg akarnak őrizni, egész hátralévő életükre....a fehérek a mának élnek és élvezik az élet, főleg nyaralás közben, a sárgák nem ilyenek.
nagyon sok sztereotípia van japánról és én ezért is nagyon kíváncsi voltam arra az országra
pl kínai csávót láttam múltkor fotózott egy csomót és azonnal nyomta face-re
Nem az utolsó válaszoló volt az egyetlen, aki leírta a Japánban látott tapasztalatait.
Te tipikusan olyan ember vagy, akiket én egyáltalán nem tudok megérteni. Csak a saját szemszögüket látják, az igazukat hajtogatják, és csak annak képesek igazat adni, aki ugyanazt fújja, mint ők, még akkor is, ha 100ból csak 1 ember ad nekik igazat. Egyszerűen van egy elképzelésed, és mindenki más véleményét nem vagy hajlandó elfogadni.
Én az utolsóval értek egyet. Más is írt tapasztalatokat, pl. Kínával kapcsolatban, én sem hablatyoltam Japánról, hanem tapasztalatokat írtam.
Aki fehér, és hosszabb időre megy oda, nyilván nem géppel a nyakában jár, ahogy a hosszabb időre ideköltöző ázsiaiak sem. De a turistajáratokból kiszálló európaiak bizony ugyanúgy lefotóztak minden hétköznapi dolgot...
Nem vagyok ázsiafan, de mindegy. Professzionálisan érdekelt. Rohadt nagy különbség.
Veled ellentétben nekem van tapasztalatom az adott témában, így nem csak a nagyvilágba hőbörgök, hogy a szemét japcsik fényképeznek fúúúagymosottak. Kettőnk közül nem az én véleményem az, ami nem releváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!