Repülőn utazás egy kicsivel és egy picivel. Hogy vészeljük át?
Hamarosan Helsinkibe utazunk két fiúnkkal, a nagyobb 3 éves, a kicsi 9 hónapos. Mindkettő izgő-mozgó, fogalmam sincs, mivel köthetném le őket. Tudtok praktikus tanácsokat adni?
Milyen játékkal készüljek, lehet-e ételt/italt a gépre vinni, le és felszálláskor mire kell ügyelni, kell-e sokat sorban állni, várakozni, egyáltalán mire számíthatunk a terminálban és a levegőben? Kinek milyen tapasztalatai vannak, mire készüljek, figyeljek oda?
Szokott lenni pár játék a gépen.
De legjobb lenne, ha lefárasztanád őket, aludjanak az utazást megelőző éjszaka keveset, ne hagyd őket sokáig szunyálni, aztán majd beájulnak, és végigalusszák az utat.
Ezzel csak az a baj, hogyha fáradtak, akkor lehet nyűgösek lesznek és végig hisztizik az utat. Bár, ha hamar kidőlnek az mázli.
Vigyél mesekönyvet például. Ha van, akkor kis hordozható dvd lejátszót a kedvenc meséikkel. Nézegethetitek egy ideig a felhőket is, az biztos tetszeni fog a nagyobbiknak. :) Természetesen játékot is fel lehet vinni, kis autókat vagy plüss állatkát stb. Amikor én kislány voltam végig babáztam a tesómmal. Enni elvileg vihetsz, inni a reptéren vehetsz az ellenőrzés után. Úgyhogy üdítőt/vizet azt ne vigyél otthonról, mert úgyis kidobatják veled. Sokat nem kell sorban állni szerintem. Szerencsére gyorsan mennek az ellenőrzések.
Nekem is pont ennyi idösek a gyerekek, kettövel még nem repültem, de a naggyal 3-15 hos kora között rengetegszer, egyedül is és tengerentúlra is.
Szóval azt kell mondanom, hogy változó, hogy milyen lesz.
Ami jó, hogy a nagynak már külön helye lesz, így azért vele könnyebb lesz, majd elugrál a helyén.
Enni inni vihetsz a gyerekeknek, a gyerekek iszisében, és rendes babaételt is. A müllerben lehet kapni müanyag dobozos menüket én mindig ezt vittem. Ferihegyen mindig bele kostoltattak a vízbe, de máshol nem, csak megmutattam és mehettem is. Volt olyan reptér ahol viccelödtek, hogy éhesek és most elkobozzák, mert jól néz ki. Szerintem félliteres vizet elvennék, de ha nekik való cumisüvegben azt tuti engedik. De hát a nagy már úgy is azt eszik, iszik amit ti, így neki felesleges is.
Amit ajánlok, hogy mielött indultok, nyomkod meg a fültövüket, és ha fáj nekik akkor csak is fájdalomcsilla´pitóval repüljetek. Az enyhe fülgyulladás is sülyedéskor a nyomásra iszonyat , kegyetlen fájdalmat tud okozni. (nekem volt egyszer és azt hittem elhagyom az agyamat a sülyedés alatt, ami 30 percig is eltartott)
Játékot vigyél, amik a kedvencek, egy új kiskönyvet, ami a nagyot leköti. de lehet mozogni a gépen, ha édesek a gyerekek akkor a stuik ott fognak gügyögni nekik, föleg ha fiatal lányok lesznek.
Gyerekkel mindenhol elöre engednek, a check in vagy a börönd leadásnál lehet menni az elsö osztályos pulthoz, elsö osztállyal felengednek (nagyon elitt légitársaságnál mint pl az emirates, csak az elsö osztály után engedtek fel)
Ahogy érzem ketten mentek, nem lesz nagy gond, én egyedül is repülnék velük nem olyan nagy gond, habár nekem lányaim elég nyugodtak és imádják az eseményeket, mert mi 1-2 havonta tuti utazunk.
A babakocsira kell kérni egy deliveri cimkét, azt lehet vinni akkor a repcsi bejáratáig, de sajnos nekem egyetlen egyszer sem hozták leszálás után a rpecsi bejáratához vissza, hanem mindig a különleges csomagok kiadásánál jött ki. Ez azért nehézség, mert pl frankfurti reptéren közel 1 km-t kellett gyalogolnom csomagokkal és a 9 kilós gyerekkel este 9-kor.
Köszönöm szépen mindenki válaszát!
A férjemmel együtt utazunk (kinti munka várja), úgyhogy így azért könnyebb, egyedül nem is merném bevállalni kettőjükkel.
Az sztem sem túl jó ötlet, ha fáradtak, hisz akkor tényleg nyűgösebbek, és a nagyobb nem nagyon alszik napközben már, függetlenül attól, mennyire fáradt. Sőt, ha új impulzus éri, annál inkább felpörög. Amitől félek, az az, hogy játék ide-oda, egyik sem tud megülni a fenekén (ölben sem) 5-10 percnél tovább. Bár a hordozható dvd lejátszó jó ötlet, lehet, érdemes lenne beruházni..?
Az ételt-italt a picimnek értettem, hogy teát, tápszert vihetek-e fel pl cumisüvegben? Olyat is olvastam vhol, hogy igen, csak megkóstoltatják.:) Igaz ez? Nem szeretnék úgy járni, hogy valaminket, amire később szükségünk lesz, elkobozzák. A babakocsi tényleg lehet, hogy hasznos lenne, ha felszállásig megmaradna..
Még egyszer köszönöm, ha vkinek még van új ötlete, tanácsa, szívesen fogadom!
3-as vagyok. Már leírtam, hogy mindenféle baba dolgot felvihetsz a gépre, nem fognak bele kötni, max bele kóstoltatnak. Cumisüveg, itatós pohár, bébi étel. Nem is kell zacsiba rakni, én soha semmit nem raktam, sehol nem is kérték. Az akkor kell ha sok apró dolgod van mint körömlakk, szájfény stb...
Èn tuti nem vinnék dvd lejátszót, habár nekünk van, mert mi autóval is havonta megyünk 300-1000 km-er között. Azért nem vinném, mert elég macera azt cipelni, az azért nem olyan aprócska, hogy csak ott a táska mélyén megférjen. Kell hozzá dvd is azt is cipelni kell a kéziben.
Kell vinned minimum 4 pelenkát, popsitörlöt. kell vinned minimum 1 üveg vizet cumisüvegben, 1-2 ételt, és kekszet a nagynak rágcsálni. aztán ott jön pár játék, és kb mint a málhás szamár olyan leszel. egyébként a kicsinek nem árt pót body a kéziben, nekem lányom elsö hónapokban minden felszállás után nyomott egy jó adagot a gatyába, 1x át is ázott mindene töle.
Nem kell túl komplikálni, ha a gyerek érzi rajtad, akkor még jobban be fog zsongani. Mivel ketten lesztek mindenkire jut egy gyerek, szerintem nem akkora nagy dolog hogy 2 órá utat ne bírjatok ki. felszállás után meg mozoghatnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!