Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » 3 lehetőség 1 döntés. Ti mit...

3 lehetőség 1 döntés. Ti mit választanátok?

Figyelt kérdés

Szeretném megkérdezni tőletek, ti melyik lehetőséget lépnétek meg?

Van 600.000 ft félretéve, amiből el tudnánk indulni, de bizonytalanok vagyunk hogy hova érdemes menni a mai világban.

Én 27 éves férfi vagyok, a párom 23 éves.

Szeretnénk családot, és nyugodt életet.De nem tudjuk már eldönteni mi lenne a legjobb nekünk.

Ezért fontolóra vettük lehetőségeket amit jelenleg rendelkezésünkre állnak.

Első lehetőség:

Angliába lenne egy ismerős, aki elintézné nekünk a papírmunkákat és a szállást, de munkát mi keresnénk kint.

A szállás 60-80 GBp lenne+ 2 havi deposit.Viszont vidék, ezért a munkalehetőség is kevesebb.A Fizetés nettó 800 font/hó.

A nyelvet erős társalgási szinten beszéljük.

Viszont Anglia eléggé telített, már-már nem nagyon éri meg kimenni és kockáztatni.Ha nem találunk munkát rövid időn belül, bukjuk a pénzt.Aztán haza és kezdhetjük a nulláról.

Második lehetőség:

Braziliában él egy nagyon jó ismerősöm.Aki felajánlotta hogy lakhatunk nála, nem kellene fizetni csak a fogyasztás utáni költségeket.

Még talán munkát is tudna biztosítani.

Ez is vidék, jó éghajlati adottságokkal, Argentína közelében.A minimálbér 670 Brl, ami 75.000 ft.

Az árak nagyon alacsonyak, mert megkérdeztem, az alapvető élelmek, a zöldség, gyümölcs és a hús szinte negyede a Magyarországi áraknak.

Brazilia ráadásul nagyon jól fejlődik, emelet Európa meg széthullni látszik. :(

Egyedül a vízumkötelesség és a távolság ami kicsit visszavet.A nyelvet tanulni is van lehetőség munka mellett.

Harmadik lehetőség:

Magyarországon maradunk, elköltözünk Budapestről, mert utáljuk.Mosonmagyaróváron él egy jóbarátom, ő segítene munkát találni és szállást.

90 - 120 körül kereshetnénk, ami még elég tűrhető is.

Viszont az országunk is eléggé hanyatlik, nem tudom milyen jövő várna itt ránk, van-e értelme maradni.Szívem szerint maradnék itt, mert csak az otthonunk, de a körülmények egyre rosszabbnak tűnnek.Nem tudom helyes döntés lenne-e itt maradni.

Azért kérdeztem meg, mert talán van rálátásotok a dolgokra.Szeretném ha valaki leírná hogy melyik döntés miért lenne jó, vagy épp miért lenne rossz.

A célunk a nyugodt élet, átlagos színvonalon.Nem akarunk gazdagok lenni, csak élhető helyet választani magunknak.

Köszönöm a válaszokat.

2013. máj. 16. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mosonmagyaróvárról kijárnék Ausztriába.

Nagynényém ott lakik,újudvar vagy újfalu vagy mi a neve ami hozzá van csatolva Móvárhoz,családi házas övezet,ők kijárnak minden nap,pár km,megéri.

2013. máj. 16. 12:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Tudom hogy sokan kijárnak.Viszont oda német nyelvtudás is kellene.Meg ahogy hallom, Ausztria is elég telített.

Köszönöm a választ, megy a pont :)

2013. máj. 16. 12:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

31 éves vagyok, és éltem valaha amerikában, angliában és 6 éve németországban lett családom. Jártam karib térségben és ázsiában (nyaralni csak).

Szóval láttam már sokmindent a világból.

Elöször kezdem Mosonmagyaróvárral. Ha oda költöztök és a családotok pesten marad akkor ugyan olyna mintha európán belül költöztök, mert kb ugyan annyit fogjátok látni a barátokat, családot. Ès ez elég döntö dolog, mert a család, barátok hiányoznak a leginkább. (magyar külföldön élö ismeröseim közül akik vissza költöztek néhány év után, azok mind a család hiánya miatt mentek, és elég nagy számban)

Vagy is mosonmagyaróváron ugyan úgy be kell illeszkednetek, munkát találni (ami ugye Mo-n nem egyszerü, föleg vidéken), elörelépés nincsen stb...

Barzilia: hát nagy a szegénység, és óriási a munkanélküliség. Ez miatt a közbiztonság is elég labilis. szociális háló nem túl jó. Van a szegénység és a gazdagság, kettö között óriási szakadék amit csak kevesen töltenek be. Kérdés kint mi leszel? Milyen biztosításotok lesz? (mert nem hiába mondják-föleg ha családot akartok-, hogy az egészség a legfontosabb)

Na és innen kb 5 évente ha tudtok össze szedni pénzt, hogy haza menjetek. Ha lesz majd család gyerekek, bizony nagyon erösen kell segítség, és nem tudsz csak úgy haza ruccani mert megesz a honvágy (ami egy 1 hetes látogatással letudható). Szóval braziliát akkor ajánlanám, ha egy bizonyos cég küld ki, aki biztosítást, lakást és igen jó fizetést biztosít nektek(ez minimum 2000€ körül/fö). Ha ilyen feltételekkel mentek ki akkor megéri, tudtok félre tenni, egy normál éltet élni és évente 1x haza látogatni.

Anglia: ha Mo-n nincs munkátok, vagy nagyon rossz, aúgy is változtatnátok, akkor mindenképpen anglia. Ez jó arra, hogy megnézd mennyire bírod család nélkül, mennyire tudsz beilleszkedni. Ha honvágyad van vagy még sem jönnek be a számításaid akkor haza jöttök és késsz. Angolul beszéltek, így mindenképpen esélyesebbek is vagytok.

Amit még javaslok, hogy ne gondolkodjatok túl sokat, mert a beilleszkedés is néhány év egy országba, és ha családot akartok, azért az kell hozzá.

Ha azt nézed, hogy melyik országban lenne a legjobb esélyek majd a családnak, a gyerekeknek, melyik ország lesz még gazdaságilag magasan mondjuk 20 év múlva... akkor Németországot ajánlanám, de ugye itt a emet nyelvet beszélni kell még az egyszerü munkákhoz is.

2013. máj. 16. 13:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom portugálul nem beszéltek, így Brazília kilőve. Bár igaz, amit írsz róla, nagyon polarizáltan az: a középosztály jön fel európai szintre(a gazdagok már rég ott voltak meg túl is szárnyalták), de társadalmilag még kevesebben vannak, mint a nálunk megszokott. Nem írtad, hogy mit dolgoztok, diploma és/vagy vállalkozókedv nélkül tuti bukás, még ha a helyi magyarok segítenek is.

A felsoroltak közül Angliát javasolnám, de az se a legjobb. Ha csak a kinti ismerős segítsége miatt szűkítettétek le erre, akkor feleslegesen szúrtok ki magatokkal. Svédország, Dánia, Norvégia, Finnország, Svájc mind jobb kereseti lehetőségeket ad, persze arányosan magasabb kiadásokkal is, de így is jobban járnátok vsz.

Egyikőtök kimegy 1 hétre tájékozódni, körbenézni, állások után érdeklődni és egyből fogjátok tudni, hogy hol van értelme próbálkozni.

Az északi országokban az angol kezdetekben bőven elég, a nyelvet pedig nem nehéz megtanulni.

2013. máj. 16. 13:32
 5/6 A kérdező kommentje:

Nos, nagyon tetszett hogy így kifejtetted a véleményed.Örülök hogy ilyen széles látókörű vagy.

Igazából a honvágy az utolsó.Mivel nem vagyunk Pestiek.Vidékről, Békésből és Hajdúból jöttünk Pestre.

Évente maximum 2x tudunk hazamenni.Nyáron és ünnepekkor.

Pesten a munka még nem is lenne gond, az emberek nagyon rosszindulatúak, pest nagyon zajos és nagy nekünk.Nyugodtabb körülményekre mennénk el.De igazából Anglia a legbiztosabb lehetőség jelenleg.

Szerintem maradunk ennél a verziónál.Átgondolva ez a legreálisabb döntés jelen helyzetben, aztán csak-csak tudunk majd fejlődni valamit.

Köszönöm a válaszodat, nagyon inspiráló volt. :)

2013. máj. 16. 13:38
 6/6 goaus ***** válasza:
73%
Én elmondom a saját véleményt: Én talán németországot mondanám elsőnek bár nincs listán, azok nem állnak le, fejlődnek, és munkaerő hiány van, főleg jó szakmákkal, nem tudom mi a tiétek. Az angliai telítettség egy nagy baromság, Londonba persze igaz, de okosan körbe kell nézni. Én egy 180 ezres városban vagyok, lengyel meg magyar azért van párszáz, max ezer, de igazi angliai város, több ezer kiadó lakás van, és csak az indeed-en 21 ezer állásajánlat. Abból 10 legalább nincs olyan ember akire ne illene rá ha dolgozni akar. Én 3 hete jöttem, már van munkám, júni 1-től saját lakás, pedig mi is hallgattuk, hogy meló, meg Ni szám nélkül ügynökségtől nem lehet lakást kivenni. A fenét nem, mondjuk pénzes. De számos lehetőség van, nagyon jó fejek az emberek, de az időjárást nem egyszerű megszokni aki trópusit szereti.:)) Illetve a másik baj, ha rossz környékre téved az ember, akkor az nagyon megrontja a hangulatát!
2013. máj. 16. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!