Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Liszt Ferenc reptéren a...

Liszt Ferenc reptéren a "Skycourt" részbe csak azok mehetnek be, akik utaznak? Tehát chek-in után? És most, hogy zárva van a kilátóterasz, a kísérőknek van lehetőségük valahonnan megnézni a repülőket? (Még több kérdés lent. )

Figyelt kérdés

A kisfiam utazik, valószínűleg a 2A terminálról indul, és a kislányommal együtt jó lenne megvárni és megnézni, ahogy felszáll a gépe... Engem teljesen összetört az infó, hogy zárva a kilátóterasz.

Tapasztalt utazóktól kérdem:

- az utasoknak ugye csak chek-in után lehet ásványvizet vásárolniuk? És úgy mégis, mennyi pénz legyen a fiamnál, hogy elég legyen ásványvízre, esetleg valami ropogtatnivalóra ott a reptéren? Gondolom a reptéren nem 100Ft egy üveg ásványvíz...

- nem fapadossal utazik, hanem egy állami légitársasággal, és akkor ugye "alagúton" (vagy mi a neve annak a csőnek?) keresztül fog beszállni a gépbe, vagy busszal viszik ki a géphez, szóval nem kell ott kinn a placcon mászkálnia...?

14 éves gyerekről van szó, első repülőútja, szóval ezért a sok kérdés, izgulok érte...

2013. máj. 8. 11:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#9: akkor ezek szerint tényleg félreértettem :)

Én egyébként szoktam venni valami kis ennivalót, Burger Kingben vagy viszek magammal, a gépen általában kapunk inni. Sokféle társasággal utaztam már, Business Class-tól turistáig, eddig minden gépen kaptam legalább egy pohár vizet :)

2013. máj. 8. 14:27
 12/20 anonim ***** válasza:
47%
És a 2A-n kell majd becsekkolni de a gép a 2B-ről indul, mert Isztambul az schengenen kívül van és a 2B-ről indulnak a gépek a nem schengeni országokba. Tehát a skycourtból majd át kell esni egy útlevél ellenőrzésen is.
2013. máj. 8. 21:20
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
2013. máj. 8. 23:26
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

Normális országban létezik gate pass amivel bejuthatsz a kapuig, éppenséggel a Te esetedre találták ki.

A másik meg amit már fentebb emlegettek, de éppen hogy nem fapadosra hanem tetszőleges rendes légitársaságnál vegyél teljes árú, visszatéríthető jegyet (drága lesz) és miután a fiad elrepült, közöld a légitársasággal hogy mégsem repülsz, kéred vissza a pénzt... gondosan nézzd meg a feltételeket.

2013. máj. 9. 06:30
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszi Neked is a választ, az a gate pass valóban jó volna...

A másik ötlet is működhet, valóban, de most félnék kockára tenni több tízezer Ft-ot. Sajnos kellő tapasztalat híján félő, hogy rosszul értelmezném a feltételek apróbetűs részét, és a végén nem kapnám vissza a lóvém. :)

Bosszant, hogy nem működik a tetőterasz, úgy kell valahonnan suttyomban, a csalánosból, vagy a jó ég tudja, honnan, valami kerítés mögül meglesnem, ahogy felszáll a fiam gépe. Pedig az ember, ha egy kedves rokonát, barátját kíséri a vasútállomásra, ott is megvárja, amíg elindul a vonat... De amúgy is fontos, hogy megvárjam, míg felül a gépre, ugyanis a gépbe való beszállás pillanatáig történhet bármi, és szüksége lehet rám, mint felnőttre.

2013. máj. 9. 10:47
 16/20 anonim ***** válasza:
Egyedül utazik, nincs felnőtt kísérője?
2013. máj. 9. 11:18
 17/20 anonim ***** válasza:

" De amúgy is fontos, hogy megvárjam, míg felül a gépre, ugyanis a gépbe való beszállás pillanatáig történhet bármi"

Ne aggódj ennyire. A gépen is történhet bármi, ott se leszel ott. A gépet nézegesd esetleg flightradar24.com-on, az aggódó anyukák kedvenc oldalán. De azért ne nagyon ijedj meg, ha eltűnik a gép a radarképről, az még nem azt jelenti, hogy lezuhant!

A reptér nem olyan, mint a vasút, ez van. Tarthatod vele telefonon a kapcsolatot amíg fel nem szállt a gépre. Így megnyugodhatsz, hogy sikerült megtalálnia a megfelelő beszállókaput és minden rendben. Ennyi bőven elég szerintem. De ha tényleg be akarsz menni, akkor keress egy pár ezres fapados jegyet, mint ahogy mondtam. Nem hinném, hogy volna kedved többszázezret kockáztatni egy visszaváltható jegyre, ami nem is biztos, hogy teljes egészében visszaváltható.

2013. máj. 9. 14:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem a biztonsági ellenőrzésen nem nézték a beszállókártyákat. Tehát szerintem bárki be tud menni, aki átesik az ellenőrzésen ;)

Az ásványvíz 350 Ft az újságosnál, most voltam. Burger King is van, ha éhes-szomjas, megfizethető áron (kb. városi áron).

2013. máj. 16. 01:20
 19/20 anonim ***** válasza:

"Ha jól emlékszem a biztonsági ellenőrzésen nem nézték a beszállókártyákat. "

Nem jól emlékszel. Nekem mindig csippantották a vonalkódot.

2013. máj. 16. 03:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Igen, valóban így volt, már én is emlékszem rá! Tényleg lehúzta a beszállókártyát.
2013. máj. 19. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!