Liszt Ferenc reptéren a "Skycourt" részbe csak azok mehetnek be, akik utaznak? Tehát chek-in után? És most, hogy zárva van a kilátóterasz, a kísérőknek van lehetőségük valahonnan megnézni a repülőket? (Még több kérdés lent. )
A kisfiam utazik, valószínűleg a 2A terminálról indul, és a kislányommal együtt jó lenne megvárni és megnézni, ahogy felszáll a gépe... Engem teljesen összetört az infó, hogy zárva a kilátóterasz.
Tapasztalt utazóktól kérdem:
- az utasoknak ugye csak chek-in után lehet ásványvizet vásárolniuk? És úgy mégis, mennyi pénz legyen a fiamnál, hogy elég legyen ásványvízre, esetleg valami ropogtatnivalóra ott a reptéren? Gondolom a reptéren nem 100Ft egy üveg ásványvíz...
- nem fapadossal utazik, hanem egy állami légitársasággal, és akkor ugye "alagúton" (vagy mi a neve annak a csőnek?) keresztül fog beszállni a gépbe, vagy busszal viszik ki a géphez, szóval nem kell ott kinn a placcon mászkálnia...?
14 éves gyerekről van szó, első repülőútja, szóval ezért a sok kérdés, izgulok érte...
1. Zárva van valóban a kilátó.
2. csak check-in után lehet, mert nem lehet vinni fél liter folyadékot egyben. Kb 8-900 Ft az ásványvíz.
3. Nem attól függ az alagút, hogy fapados vagy állami társaság, hanem hogy épp hova sorolják. A placcon nem nagyon mászkálhat, mert ilyenkor busszal viszik a géphez. Eltévedni nem fog :) Ha esetleg tanácstalan, kérjen segítséget a check-in-nél, a stewardessek segítenek majd.
Egyébként melyik légitársasággal utazik?
Sz1a!
Kösz1 a választ.
Amúgy Turk1sh A1rl1nes.
És a k1látóteraszon kívül valahonnan van esetleg közel1 rálátás a k1futóra, meg a gépekre? Akár ablaküvegen keresztül? Vagy k1ntről, valahonnan az épület közvetlen közeléből?
Ha kijössz a repülőtér épületéből, oldalt a felhajtónál állva elvileg láthatod a gépet felszállni, HA délkelet felé szállnak fel. Ha északnyugat felé, akkor a belváros felé száll fel a gép. Abban az esetben a gyorsforgalmi út mellett meg tudtok állni, és onnan figyelni. Vagy ha ismerősek vagyok a XVII kerületben, akkor a reptér mellett a mezőre is ki tudtok menni autóval, a kerítés mellett figyelni a felszállást :)
Ha nem folyékony, ételt be tud vinni, de elvileg a gépen adnak. Ha csak vizet inna, azt a mosdóban is szerezhet, egy üres ásványvizes üveg legyen nála, és fel tudja tölteni.
Utashíd a neve, de lényegtelen a beszállás módja szerintem.
Vigyen üres üveget és biztonsági ellenőrzés után töltse a mosdóban, én mindig így szoktam, az ingyen van.
#8-as: az előző pont arról beszélt, hogy 2 óránál korábban úgyse jut be a terminálba, két óra alatt meg nem hal szomjan. Lehet, hogy később megy be, és akkor még kevesebbet kell "szomjazni" de előbb nem valószínű. Félreértetted :)
Mondjuk ez az ivás kérdés nem hiszem hogy probléma lenne. Lehet venni is, meg ott a mosdóban az ingyenes ivóvíz, ami iható, mint ahogy szinte mindenhol máshol is az országban szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!