Ti kiköltöznétek Indiába?
Igen!
De készülj fel az utánam érkező fekáliaáradatra, amiben elmebeteg idiótának fognak titulálni ezért az ötletedért értelmesebb fórumtársaink.
3 hónapot voltunk Indiában. Nincs az a pénz vagy bármi hogy én ott lakjak.. Nagyon szép egyes helyeken, de Pl: Delhiben mintha egy nyomor telep lenne az egész. tényleg rengeteg ember él ott. A kasztrendszer is érdekes..Rengeteg dolgot kellett megtanulni az indiai barátunktól, hogy mit illik és mit nem illik kint. A vallást és hagyományokat nagyon komolyan veszik.. A páromnak elég nehézkes volt az evés, mert ugye ő balkezes és megszokta hogy bal kézzel fogja a kanalat, vagy villát vagy a kenyeret. Na Indiában bárhol vagy tilos bal kézzel enni. Ha megteszed örök életre megsérted a vendéglátódat. Indiában a bal kéz illemhelyre való.Csak jobb kézzel esznek. Elég fura a kajájuk is. Mivel marhahúst nem esznek, én nem szeretem a disznóhúst, így sokszor ettem zöldséget vagy gyümölcsöt..Mondjuk a csirkét nagyon jól el tudják készíteni..(kormás csirkét ott szerettem meg, ami enyhén kókuszos currys íze van)
Ha kint leszel ne igyál csáj teát..(hacsak nem vagy nagyon-nagyon édesszájú. Akármerre mész az utcán árulják..Még ma is emlékszem arra hogy mindenhonnan ezt a kiabálást hallod: Garam csáj!!!és csak intened kell, máris ott terem a pasas, fizetsz és önt neked egy tejes teát ami émelyítően édes. Még le sem nyelted de már összeragad a szád a cukortól..(illetlenség kiönteni, vagy nem meginni)
Majdnem úgy árulják mint a meccseken a hotdogot..:)
A lasszi ital nagyon ízlett mert emlékeztetett az itthoni gyümölcs ivójoghurtra.
Pár dolog ami nagyon zavart és ami miatt soha nem élnék ott. Az egyik a bűz. Néha olyan büdös volt, hogy öklendeznem kellett. Főleg amikor kíváncsiságból elmentünk a Gangesz folyó partjára. Valami iszonyú bűz van ott (pedig mi nem mentünk arra a partszakaszra ahol a temetéseket ( halott égetéseket csinálták) Na ezt képtelen lettem volna végig nézni. Zavart az állandó gyereksereg akik képesek voltak még a ruhát is leszakítani rólad amikor kéregettek.. Nem tudsz úgy elmenni hogy ne találkozz velük.. A nagy zaj..Mindeki hirtelen a te füled mellett ordibál.. legyen az a tea árus vagy a szomszéd asszony aki a gyerekét keresi.. Mintha a legnépesebb cigány falu közepébe csöppennék..
Turistaként szívesen mennék vissza, de ott élni a nyomorban, bűzben soha..
Én is az 5-öshöz hasonlókat hallottam barátoktól, akik jártak kint, vagy maguk is indiaiak. Hatalmas tömeg, rengetegen nyomorban élnek, mindenhol bűz, nagyon-nagyon más kultúra mint amit itthon megszoktál (pl. hetero férfiak kézen fogva sétálnak).
A helyedben, új élet reményében én inkább próbálkoznék a közelben.
ma 21:51-nek.
Az nem igaz hogy hetero férfiak kézen fogva sétálnak. Ilyet soha nem fogsz látni Indiában. SŐT kézen fogva sétáló nő- férfi párost sem. Ugyanis Egész Indiában a kézen fogva sétálás, ölelkezés, csókolózás nagyon illetlenség és megbotránkoztató. Persze a turisták néha elfelejtik és kézen fogva mennek, de nagyon sokszor elkezdnek valami érthetetlen nyelven morogni, közben feléd mutogatnak..Tudom mert így jártunk az első nap. A barátunk mondta hogy megbotránkoztatunk pár embert, és azt mondogatták hogy "ezt a szégyent...hát nem szégyellik magukat stb" Na 3 hónapig nem mászkáltunk kézen fogva..
Szia!
Én kiköltöznék, nem örökre de egy időre biztos igen:)
Minden szinte úgy van, ahogy az előttem levők írták...
Én sajna csak 2 hétig voltam kint, ez idő alatt sok mindenbe volt részem. A kajával nem volt gond, mivel vegetáriánus vagyok:)
Ha túl tudsz látni a negatív dolgokon akkor nagyon jól fogod érezni magad.
Számomra India csodálatos!
ma 08:27
Megkaptam a prívát üzenetedet és válaszoltam is rá. De ide is leírom neked.
Ha már küldesz egy linket hogy olvassam el, tisztelj meg azzal hogy magyar linket küldesz. Nem tudok angolul mert sosem tanultam. Mivel én oroszul tanultam az iskolában, és ezt a nyelvet fejlesztettem tovább így akár oroszul is küldhetsz.. Én is küldtem neked linket.
Én voltam kint 3 hónapot. Egyszer nem láttunk kézen fogva sétáló párokat. Igaz mi 4 éve voltunk kint, lehet azóta változott az illemszabály (bár kétlem)
" Nem szokás az utcán ölelkezni, csókolózni, egymás kezét fogni - mindez megbotránkozást kelt."
forrás [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!