Robogóval mehetek e külföldre? (rendszám nélkül) Valaki már próbálta és hova?
Két eset lehetséges a határátlépésre:
Ha a robogónak rendszáma és forgalmija van, akkor ugyanúgy történik, mintha autóval lépnél át a határon.
Amennyiben nincs, akkor az adásvételi szerződéssel forduljál a Közlekedési Felügyelethez és ott kaphatsz engedélyt, amivel külföldre mehetsz. Ne feledkezz meg a kötelező biztosításról sem.
a válaszok többségéből úgy ítéltem meg lehet menni.
minap át is mentem szlovákiába.
ki is szedett a rendőr és megkérdezte hogy képzelem.
mondtam, határ nincs, ha MO meg engedte hogy rendszám nélkül menjek, akkor az az egész eura értendően használható tudtommal.
hát akkor feljelent, bevonja a jogsim, és toljam vissza a mocit magyarba.
végül ezt elengedte. csak amivel leintett számlázta ki: vagyis éppen a főúton ellenőrzött egy autót, és a rendőrautó kikerülésekor felhajtottam a plexit, mert csillogott majd vissza.
szlovákiában kötelező a plexi lehajtása, 50 eura megvágott ezért. és visszazavart a határon innenre.
kérek majd egy hivatalos állásfoglalást ez ügyben azt kinyomtatom hordom magammal, mert szerintem nem tilos határt lépni vele eun bellül.
nemzetközi zöld papíros biztosítás lapot mutattam neki, ok nem mérvadó, gondolom ha nem mehetne határon át a moci, minek adott volna a biztosítóm nemzetközi bizti lapot.
én úgy tudom/ítélem meg ha egy tagállam kiad engedélyt - engedélyez egy jármű magyarországon közlekedését, az 10 éve már eu tagságunk miatt az egész eura érvényesnek tekintendő. úgy mint a taj kártyám is eu szerte érvényes már, a jogsim is, a cégkivonat is..
és legálisan közlekednek itthon a szlovákrendszámos luxuskocsik is.
nem mellesleg!!!
SK ban 50 esre is kell rendszám.
ellenben miután hazazavart a határtol pár km ről a rendőr, 2 rendszám nélküli pedálos rásegítésű babetta jött még velem szembe!!!!!
akkor hogy is van ez???
nálunk van ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!