Hova mentek idén nyaralni a párotokkal?
Esetleg már megvan,hogy hova mentek? :)
Szeretnék élményeeket hallani,mi idén megyünk először a barátommal kettesben :)
esetleg leírjátok,hol voltatok,meddig,milyen volt a szállás,merre jártatok,miket csináltatok ?
Spanyolországot tervezzük,vagy Törökországot!
Attól függ melyik olcsóbb!
Mi most "tudtuk le" a nyaralást, mivel egyikünk sem bírja a meleget.
Salzburg és környéke.
Túrázási lehetőségek, barokk építészet, modern művészetek múzeuma, rengeteg kulturális program.
Aztán a közelben van pl. Königsee:
Mi 2003-ban voltunk a férjemmel (akkor még barátom) Görögországban, egy összesen 8fős baráti társasággal Sartin. A buszozás...ht...borzalmas volt, soha többet busszal ilyen hosszú távra. Amúgy nagyon élveztük, sokat mászkáltuk,fürödtünk, hajókirándultunk. Megnéztük a Meteorákat (amihez egy kb 5órás -szintén busz-út vezetett, de lenyűgöző volt. Nagyon klassz volt, "hátránya" még, hogy nem volt kagyló a parton se, meg a vízben sem. De láttunk élőben tengeri sünt,és csillagot is.A szállás stúdiószoba (fapados, de a célnak megtette, szinte csak az alvásidőben voltunk ott, a klímából viszont nem engedtünk -szerencsére volt)
Egyébként voltunk Mallorcán, nászúton. Az is gyönyörű, de teljesen más klíma, mint Görögország.Itt félpanziós 3*os szálloda. Bejártuk a környéket, voltunk cseppkő-barlangokban, delfináriumban.
Ezen kívül én jártam már Brüsszelben - munka miatt - , ez nem egy kirándulós hely, kevesebb a látványosság. (A legpocsékabb szálloda ez volt, pedig a cég fizette) Én voltam még Párizsban, szintén munka miatt (nagyon puccos öko-szállodában, abszolút sok csillagos), amit a végén 3 napnyi kirándulással meghosszabbítottam.(Itt egy kb 1*os szállodában voltam, ez is nagyon borzalmas volt, de szintén csak az alvásidőt töltöttem ott.) Azóta nagy szerelmem lett Párizs -de ez inkább olyan látnivalós-sétálós hely, nem olyan jellegű nyilván,mint egy tengerparti nyaralás.
Azóta viszont csak Balaton, azt megpróbáljuk minden évben, ha máshogy nem, hát 3-4 napra. (Szinte mindig magánszállás, ha a baráti társasággal megyünk, akkor kibérelünk egy házat általában) Azt is nagyon élvezzük, szintén a Görögországos társaságunkkal :o)
Idén nyáron egy autós road-trip-en felfedezzük az USA south-west térségét. Colrado, Nevada, Utah nagy híres nemzeti parkjait látogatjuk végig.
Én kétszer voltam eddig Görögországban, egyszer Nei-Poriban, másodszor Platamonban. Egymás mellett van a kettő, de 2 eltérő világ.
Nei-pori a tipikus turistanyaralóhely, gyönyörű homokos tengerpart, mindenféle boltok, szórakozóhelyek, éttermek.
Platamon egy kis városka, igazi görög, néhány boltocska, csak a part mellett van hosszú sétáló utca. A helyiek nagyon kedvesek. Itt a part sziklásabb, ez egyenlő a tengeri sünökkel. Vigyázni kell velük, főleg nagy hullámoknál. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!